Cu prilejul Zilei Rezervistului Militar, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” a organizat vineri, 29 mai,  o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol.La ceremonie a fost depusă o coroană de flori și din partea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, de către președintele Asociației, general (r.) dr. Ioan Hurdubaie.

Activitatea a fost urmată de o adunare solemnă la Palatul Cercului Militar Național, la care au participat și reprezentanți ai celorlalte Asociații ale rezerviștilor din Sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Cu această ocazie, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis participanților la eveniment, următorul mesaj, prezentat de către domnul consilier de stat Mihai Șomordolea:

Doamnelor și domnilor militari în rezervă și în retragere,

Aniversarea, la 31 mai 2015, a Zilei Rezervistului Militar îmi oferă prilejul de a transmite respectul meu tuturor celor care au îmbrăcat, cu onoare și demnitate, haina militară sau de polițist şi au jurat să-și apere țara chiar cu prețul vieții.

Dumneavoastră sunteți depozitarii unor valori profesionale și experiențe de viață ce reprezintă surse de inspirație și modele de urmat pentru cei care, în activitate fiind, vă duc mai departe munca și idealurile.

Armata României este privită astăzi ca o forță de elită în NATO, iar acţiunile unităților participante la diverse operațiuni sunt foarte apreciate de partenerii noştri și datorită eforturilor dumneavoastră.

Sunt convins că veţi avea în continuare o contribuţie importantă la dezvoltarea cunoașterii domeniului militar şi la elaborarea analizelor geostrategice ale spațiului euroatlantic.

Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut în slujba Armatei României, servind ţara și poporul nostru! Vă doresc multă sănătate, dumneavoastră și celor dragi! La mulți ani!

De asemenea, domnul general magistrat dr. Ilie Botoș, secretar de stat în M.A.I., a transmis participanților un mesaj din partea domnului Gabriel Oprea, viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.