La iniţiativa dl. col.(r.) Gheorghe Malea, preşedintele Sucursalei Câmpulung – filiala Argeș a A.N.C.M.R.R. din M.A.I. și la invitaţia domnului general de brigadă Costel Gavrilă, inspector șef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa, un grup de 16 membri pensionari, jandarmi şi poliţişti, au organizat vineri, 6 mai 2016, o excursie în municipiul Târgovişte-oraşul voievozilor de neam şi ţară, având ca scop vizitarea sediului Inspectoratului de Jandarmi si a Complexului Muzeal „Curtea Domnească”.

La sosire oaspeții au fost întâmpinaţi cu deosebită amabilitate de către şeful instituţiei şi conduşi în sala de protocol unde le-au fost prezentate un istoric al unităţii, structura organizatorică, zona de responsabilitate şi misiunile specifice I.J.J. Dâmboviţa.

În continuare, însoţiţi de către Ofiţerul cu Relaţii Publice al unităţii de jandarmi, domnul maior Ciprian Vătăşelu, au fost vizitate Biserica şi Casa Domnească, Turnul Chindiei-turn de apărare, înalt de peste 27 de metri, a cărui construcţie a fost începută pe timpul domniei lui Vlad Ţepeş, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, ce adăposteşte mărturii ale civilizaţiei unui popor exprimată printr-unul din cele mai profitabile meşteşuguri-tiparul, Muzeul Poliţiei Române, in sălile căruia sunt expuse o bogată colecţie de heraldică, uniforme şi echipament, documente şi obiecte din istoria, de peste un secol şi jumătate, a Poliţiei Române şi, în final, Muzeul Evoluţiei Omului, centrat pe descoperirile cele mai importante făcute în paleoliticul superior şi mijlociu din România.

La orele amiezii, s-a servit masa excelent pregătită de către personalul popotei jandarmilor.

La sfârșitul vizitei, domnul colonel (r.) Gheorghe Malea a mulţumit, în nume personal şi al membrilor Sucursalei, Inspectorului Şef al I.J.J. Dâmboviţa pentru primirea deosebită şi activităţile de neuitat organizate si conduse pe timpul evenimentului.

One thought on “Vizită la jandarmii dâmbovițeni

  1. Subfiliala Campulung are o activitate deosebit de buna.Organizeaza lunar intalniri cu diferite personalitati,vizite la obiective industriale si turistice din judet sau tara.Toate aceste realizari se datorasc activitatii depuse de domnul Col{r}MALEA GHEORGHE,care a reusit sa-si apropie atat rezervistii din Politie cat si pe cei de la Jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.