În data de 21 septembrie 2016, președintele filialei Dâmbovița “Mihai Viteazul” a A.N.C.M.R.R. din M.A.I, împreună cu inspectorul șef al Inspectoratului de poliție județean Dâmbovița, domnul comisar șef de poliție Zepiși Danil, au analizat o serie de probleme cu care se confruntă polițiștii pensionari care au desfășurat activitatea în cadrul acestui inspectorat. Analiza s-a axat pe problema recalculării pensiilor polițiștilor aflați în rezervă/retragere din acest inspectorat, pensionați anterior datei de 01.01.2016.

La ședința Comitetului de Conducere al filialei județene au participat și o mare parte din membrii filialei, iar domnul inspector șef a precizat cu această ocazie faptul că de la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. au fost primite 127 de cereri ale polițiștilor pensionari care au optat pentru cele 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate. A menționat că pentru întocmirea adeverințelor de venit conform Ordinului M.A.I. nr. 31/2016 a mobilizat întregul efectiv al structurilor resurse umane și financiar-contabilitate și până la data de 31 octombrie 2016 vor fi înaintate la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. adeverințele aferente tuturor cererilor primite până la data respectivă.

Referitor la pensionarii pentru care nu s-au primit cereri de la Casa de Pensii, sau care nu au optat pentru cele 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, șeful inspectoratului a precizat că, potrivit ordinului în vigoare, așteaptă solicitarea Casei de Pensii, după care se va proceda conform Ordinului M.A.I. în vigoare.

Șeful inspectoratului a mai prezentat situația delicată în care se află inspectoratul din punct de vedere al resurselor umane, având în vedere că un număr destul de mare a solicitat pensionarea conform Legii 223/2015 și că se depun eforturi pentru acoperirea deficitului de cadre.

În continuare, șeful structurii financiar-contabile a prezentat situația nominală a cererilor primate de la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I., astfel că fiecare din cei prezenți și-au auzit numele lor, cât și al colegilor care nu au fost prezenți, dar cărora li se va aduce la cunoștință acest fapt.

În final, șeful inspectoratului, care este și președinte de onoare al fililalei, a adus mulțumirii polițiștilor pensionari pentru înțelegerea de care au dat dovadă în problema recalculării pensiilor, precum și pentru sprijinul primit de la aceștia în formarea sa profesională, pe timpul cât au fost în activitat.

La rândul lor membrii filialei județene, prezenți la ședință, i-au adresat inspectorului șef mulțumiri pentru faptul că se preocupă de situația cadrelor în rezervă și în retragere, dovedind în felul acesta că este mereu aproape de problemele cu care se confruntă polițiștii pensionari.

One thought on “La Dâmbovița, șeful inspectoratului se preocupă de problemele polițiștilor pensionari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.