Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an la 1 octombrie, în majoritatea filialelor Asociației noastre au fost organizate manifestări închinate camarazilor noștri ajunși la o vârstă respectabilă, în semn de apreciere a activității desfășurate timp de o viață în structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, filiala Constanța a organizat în ziua de sâmbătă 24 septembrie o excursie in sudul Dobrogei la Monumentul de la Adamclisi, Mânăstirile Dervent și Sf. Andrei, care s-a bucurat de o frumoasă apreciere din partea participanților.

Filiala București a organizat în data de 30 septembrie, la Centrul Cultural al M.A.I., o întâlnire prietenească, la care a fost prezentă și conducerea Asociației Naționale, ocazie cu care au fost acordate diplome de onoare unui număr de 61 membri ai filialei care au împlinit vârste de 75, 80, 85 și 90 de ani. Decanul de vârstă al manifestării a fost domnul colonel în retragere Niculae Țone, care a împlinit venerabila vârstă de 91 ani. Totodată, cu prilejul sărbătoririi unui sfert de veac de la înființarea Asociației, au fost acordate diplome de excelență unui număr de 7 membri fondatori ai A.N.C.M.R.R. din M.A.I.

La invitația Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Bistrița Năsăud, membrii Biroului Executiv al filialei Bistrița Năsăud a A.N.C.M.R.R. din M.A.I., au participat, în data de 30 septembrie 2016, la o întâlnire pentru marcarea “Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”, prilej cu care, într-un cadru festiv de socializare, au fost premiate 15 cupluri la împlinirea a 50 de ani de viață în comun.

În data de 30 septembrie 2016, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, într-un cadru festiv, în prezenţa a peste 120 de militari în rezervă şi în retragere, filiala “Octavian C. Tăslăuanu” Harghita, a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, în prezența prefectului judeţului Harghita, Adrian-Jan Andrei, a şefului Inspectoratului de Poliţie Judetean, comisar şef de poliţie Constantin Mihalache, a şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltul” Harghita, colonel Stelian Cimpoieşu şi a şefului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, lt. col. Dan Iamandi s-a sărbătorit Ziua a Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Colonelul (r.) dr. Traian Chindea, preşedintele filialei, a evidențiat importanța acestui eveniment pentru membrii Asociației noastre și le-a urat tuturor La mulți ani, viaţă îndelungată în sănătate şi bucurii. Totodată, cu același prilej au fost acordate 6 diplome aniversare unor militari rezervişti, care în cursul anului 2016 au împlinit vârsta 70 de ani şi au fost înmânate ajutoare în bani unui număr de 3 rezervişti, cu probleme grave de sănătate și cu pensii mici.

Municipalitatea Ploiestiului, domnul Adrian-Florin Dobre, a invitat luni 3 octombrie, la o petrecere dedicată acestui eveniment, într-un cadru deosebit, numeroase persoane de vârsta a treia, oferind cu acest prilej, diplome de onoare și buchete de flori participanților la întâlnire, mulți dintre aceștia membri ai filialei județene ai A.N.C.M.R.R. din M.A.I.

Manifestări similare au fost organizate și de către celelalte filiale județene ale Asociației noastre, prilej cu care participanților le-au fost oferite diplome, buchete de flori și le-au fost adresate urări de sănătate din partea oficialităților prezente la eveniment. De asemenea, toate filialele au acordat, unora dintre membrii lor aflați în situații mai dificile din punct de vedere al stării de sănătate, ajutoare în bani, din sumele repartizate în acest sens de Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice.

3 thoughts on “Omagierea camarazilor vârstnici

  1. Filiala,,Pintea Viteazu”Maramures a organizat sarbatorirea persoanelor varstnice primind felicitari din partea Primariei Baia Mare-primar interimar Marinel Rob,Presedintele Consiliului Judetean Maamures D-l Zetea Gabriel si de la Prefectura Judetului Maramures prin D-l prefecSebastian Luput.S-a finalizat cu o frumoasa socializare.

  2. In data de 15.10.2016 membrii Filialei <<Pintea Viteazu"Maramures au participat in localitatea Chiuzbaia la inugurarea Muzeului de arta si obiecte si unelte vechi din mineritul Maramuresan,deschis de colegul nostru Comisar(r) BREBAN ROMICA.Tot cu acea ocazie l-am sarbatorit pe colegul Romica cu ocazia zilei de nastere.A implinit frumoasa varsta de 65 de ani.Il felicitam inca odata si pe aceasta cale atat pentru muzeu cat si pentru implinirea frumoasei varste s- ii uram succes in continuare.
    Presedinte:Col.(r) Ioan Ceterchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.