În data de 24 martie 2017, la sediul Inspectoratului judeţean de poliţie Sibiu, s-a desfăşurat Conferinţa anuală a filialei judeţene a A.N.C.M.R.R. din M.A.I., la care a luat parte preşedintele Asociaţiei Naţionale, domnul general (rtg.) dr. Ioan Hurdubaie.

Participanţii au analizat activitatea desfăşurată de Comitetul de conducere şi Biroul Executiv al filialei în anul 2016, pe baza Dării de seamă, prezentată de preşedintele filialei, domnul colonel (rtg.) Valer Hodorog, au dezbătut şi aprobat Programul de activităţi pe anul 2017, execuţia bugetară pe anul trecut şi Planul de venituri şi cheltuieli al filialei pe anul în curs.

Participanţii la conferinţă au primit cu satisfacţie mesajul telefonic transmis de doamna Carmen Dan – ministrul afacerilor interne – cu prilejul Zilei Poliţiei Române, prin care tuturor membrilor Asociaţiei li s-au adresat felicitări, urări de sănătate şi prosperitate şi li s-au dat asigurări privind susţinerea de către conducerea ministerului în rezolvarea problemelor specifice.

În intervenţia sa, preşedintele A.N.C.M.R.R. din M.A.I. a prezentat principalele preocupări ale Consiliului Executiv al Asociaţiei pentru apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale membrilor, chestiuni legate de încasarea cotizaţiei, primirea de noi membri, asigurarea asistenţei medicale şi a medicamentelor, recalcularea pensiilor, cooperarea cu structurile locale ale M.A.I. şi celelalte filiale ale asociaţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, participarea proactivă la lucrările Consiliului judeţean al persoanelor vârstnice.

La conferinţă a luat parte şi doamna Georgeta Cosma, preşedinta Consiliului judeţean Sibiu al persoanelor vârstnice, care a subliniat cooperarea fructuoasă cu conducerea filialei noastre şi căreia i s-a acordat o Diplomă de recunoştinţă.

Pentru activitatea rodnică desfăşurată în anul 2016, preşedintele A.N.C.M.R.R. din M.A.I. a înmânat Diplome de excelenţă conducerii filialei judeţene Sibiu şi conducerilor sucursalelor Agnita, Cisnădie şi Mediaş.

De asemenea, au fost înmânate Diplome de recunoştinţă, pentru sprijinul acordat filialei, inspectorului şef al I.P.J. Sibiu – preşedinte de onoare al filialei, inspectorilor şefi ai Inspectoratului judeţean de jandarmi şi Inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţă, prefectului judeţului, preşedintei Consiliului Judeţean şi preşedintelui filialei judeţene a A.N.C.M.R.R. Alexandru Ioan Cuza din M.Ap.N., precum şi comandanţilor Garnizoanei Sibiu şi Comenduirii Garnizoanei Sibiu.

În contextul festivităţilor organizate pe plan local cu ocazia Zilei Poliţiei Române, preşedintele A.N.C.M.R.R. din M.A.I. a participat la slujba de comemorare organizată în memoria eroilor sibieni ai poliţiei şi a depus coroane de flori, împreună cu preşedintele filialei şi preşedinta Consiliului judeţean al persoanelor vârstnice, la monumentul ridicat în amintirea acestora.

În baza Protocolului de cooperare încheiat între A.N.C.M.R.R. din M.A.I. şi I.P.A.-Secţia Română, în data de 25 martie 2017, domnul general (rtg.) dr. Ioan Hurdubaie, preşedintele Asociaţiei Naţionale, a participat la Simpozionul internaţional cu tema „Activitatea poliţiei pentru protejarea patrimoniului cultural naţional”, ocazie cu care a prezentat o comunicare privind cooperarea Poliţiei Române cu autorităţile din statele membre ale INTERPOL în prevenirea şi combaterea furturilor de opere de artă, exemplificând cazul celor patru tablouri, furate de la muzeul Brukenthal din Sibiu în luna mai 1968 şi identificate în S.U.A. treizeci de ani mai târziu.

Cu această ocazie, din partea Consiliului Executiv al A.N.C.M.R.R. din M.A.I. i-a fost înmânată o Diplomă de recunoştinţă domnului colonel (r.) Marian Dumbrean, preşedintele Regiunii 1 Sibiu a I.P.A. – Secţia Română, organizatoarea simpozionului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.