În data de 24 mai a.c., la Complexul Excelsior al Ministerului Afacerilor Interne din București, s-a desfășurat ședința Colegiului Central al A.N.C.M.R.R. din M.A.I., la care au luat parte membrii acestui organism de conducere al Asociației, invitați din presa de armă, precum și de la structurile centrale ale ministerului, cu atribuții în domenii de interes pentru rezerviști.

Din partea conducerii M.A.I. la ședință a participat domnul chestor de poliție Valentin-Costinel MELNIC, secretar general adjunct al ministerului.

În cadrul ședinței a fost analizată activitatea desfășurată de organele de conducere, centrale și teritoriale, ale Asociației în perioada scursă de la ultima întâlnire în acest format, au fost dezbătute și aprobate rapoartele cu incidență financiară privind anul trecut, programul de activități pentru perioada iunie 2018–iunie 2019, precum și măsurile referitoare la aplicarea prevederilor legale privind protecția datelor personale, la nivel central și local.

În intervențiile lor, participanții la ședință au ridicat o serie de probleme de interes general pentru militarii și polițiștii, în rezervă și în retragere, legate de recalcularea și actualizarea pensiilor militare, asistența medicală și asigurarea cu medicamente gratuite și compensate, sprijinirea Asociației de către structurile de specialitate ale ministerului și aplicarea protocoalelor de cooperare încheiate de Asociație cu inspectoratele generale, avansarea în grad a rezerviștilor, procurarea de bilete de tratament pentru bolnavii cu afecțiuni cronice, includerea în actul normativ de organizare și funcționare a M.A.I. a unor prevederi referitoare la Asociație, folosirea experienței cadrelor militare în rezervă și în retragere în procesul de formare și pregătire profesională a cadrelor active.

Pe baza propunerilor și chestiunilor ridicate cu ocazia ședinței, conducerea A.N.C.M.R.R. din M.A.I. a întocmit un raport care a fost transmis doamnei Carmen-Daniela DAN, ministrul afacerilor interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.