1. În cadrul activităților desfășurate cu prilejul sărbătoririi Centenarului Unirii României, împreună cu alte asociații ale militarilor din Prahova și Asociația Cultul Eroilor Prahova, în ziua de 6 octombrie 2018 rezerviștii filialei A.N.C.M.R.R. din M.A.I. au organizat comemorarea eroilor primului război mondial .

Participanții s-au deplasat la Mausoleul Mărăști, Mausoleul Mărășești, Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău, unde au depus coroane de flori și au fost făcute slujbe de pomenire a eroilor.

Un profesor de istorie din zonă a susținut o excepțională lecție de istorie despre perioada primului război mondial.

Primul popas a fost făcut la Mausoleul Mărăști unde 1700 eroi români au căzut la datorie. Aici se află și mormântul generalului Averescu, comandantul armatei a II-a care după moarte a cerut să fie înmormântat alături de bravii săi ostași.

Următorul popas a fost făcut la Obeliscul ridicat în memoria eroinei Ecaterina Teodoroiu de lângă Pașcani.

În continuare am poposit la Mausoleul de la Mărășești, unde sunt osemintele a 5070 eroi din primul război mondial. Aici, sub sarcofagul generalului Eremia Grigorescu sunt osemintele a 600 eroi căzuți în lupte, alături de comandantul lor – care a cerut să fie înmormântat aici după moartea sa.

O parte din grupul pensionarilor militari prahoveni.

2. În cadrul acelorași manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Marii Uniri rezerviștii prahoveni au participat la depunerea de coroane la monumentul eroilor căzuți în primul război mondial, respectiv la „Catedrala Sfântul Ioan“ din Ploiești.

Cu această ocazie, în prezența unui numeros public, copii, militari în activitate și în rezervă, câțiva oameni de cultură, personalități ale județului au evocat importanța acestui moment din istoria zbuciumată a patriei.

3. În cadrul activităților consacrate cinstirii eroilor neamului, în ziua de 22 decembrie 2018, la Câmpina au fost comemorați eroii soldați căzuți la datorie la aeroportul Otopeni din București. La ceremonie au fost prezente personalități ale vieții publice locale, cadre militare în activitate și în rezervă, colegi în viață ai celor căzuți și un numeros public.

Monumentul Eroilor de la Câmpina

Grupul rezerviștilor prezenți la ceremonie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.