Sub conducerea și la inițiativa președintelui sucursalei Câmpulung Moldovenesc a filialei județene Suceava a Asociației noastre, domnul colonel (rtg.) Vasile Vargan, camarazii noștri, în rezervă și în retragere, au participat, încă din primele zile ale Noului An, la o serie de activități interesante, atât comemorative, cât și de ordin social.

Astfel, în data de 15 ianuarie, de ziua marelui poet national, i-au adus un pios omagiu prin depunerea unei coroane tricolore la statuia lui Mihai Eminescu din localitate.

În data de 17 ianuarie, la Cernăuți, în Ucraina, în cadrul proiectului educational de prietenie și colaborare „Educație fără frontiere“, în incinta și cu sprijinul Consulatului General al României, a fost semnat, un Protocol de colaborare transfrontalier între Școala Generală Gimnazială Teodor V. Stefanelli din Câmpulung Moldovenesc și Școala Medie Generală nr. 10 din Suburbia Rosa/Cernăuți, eveniment comentat și apreciat pozitiv de presa de limbă română din Cernăuți și de presa locală din Suceava.

În ziua de 18 ianuarie, o delegație a sucursalei Câmpulung Moldovenesc s-a deplasat la locuința colegului polițist în retragere, domnul Pavel Pîrvu, care a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani și i-au urat „La mulți ani cu multă sănătate“.

Pe 20 ianuarie a avut loc o întrunire colegială și prietenească între o serie de cadre active din Poliția Română, Pompieri, Poliția de frontieră și Jandarmeria Română, cu o parte din membrii Sucursalei Câmpulung Moldovenesc a Asociației cadrelor militare în rezervă și în retragere din Ministerul Afacerilor Interne. Cu această ocazie a fost sărbătorită și ziua de naștere a 5 camarazi, cărora li s-a oferit câte o Diploma onorifică si o sticlă de șampanie,

În ziua de 23 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Moldovei și Tarii Românești, membrii sucursalei au comemorat ilustrele personalități ale țării care au participat la înfăptuirea Unirii Principatelor Române în anul de grație 1859, în deosebita Biserică Sf. Ioan Botezătorul din incinta unității de pompieri, din localitate, printr-o slujbă de pomenire, ocazie cu care au fost evocați și colegii noștri decedați de-a lungul vremii. La ceremonie au participat și cadre de comandă din cadrul Grupului de Pompieri și Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.