22 martie 2019, o frumoasă zi de primăvară. Maiestuoasa Piață a Unirii din Oradea a fost „invadată“ de cadre și elevi ai Școlii de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră „Avram Iancu“ Oradea care, împreună cu părinți, cadre didactice, oficialități centrale și locale, cadre active și în rezervă din MAI și un numeros public, au participat la emoționantul moment al depunerii Jurământului de Credință față de țară de către noua serie de elevi.

Ceremonialul la care au fost prezenți și un mare număr de membri ai filialei „Menumorut“ Bihor a ANCMRR din MAI a debutat cu introducerea drapelului de luptă în formație, întâmpinarea oficialităților, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă și intonarea imnului de stat.

A urmat alocuțiunea directorului școlii, comisar șef Ionel Hotnoga, oficierea serviciului religios, depunerea Jurământului militar, cuvântul reprezentantului elevilor, alocuțiunile reprezentanților administrației locale și eșalonului superior.

În aplauzele participanților a avut loc defilarea detașamentului de onoare, a detașamentelor de elevi și defilarea fanfarei militare.

Activitatea s-a încheiat cu o recepție în sala general “Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.