La data de 1 aprilie 2019, jandarmii bihoreni au sărbătorit în Piața Unirii din Oradea, în prezența unui public numeros,  împlinirea a 100 de ani de activitate.

De la ora 10.00 cetățenii au putut admira, la standurile amenajate aici, tehnica din dotare, echipamentele de protecție, echipamentele specifice grupei de intervenție antiteroristă și acțiuni speciale, echipamentele specifice postului montan, elemente din istoria Jandarmeriei bihorene și au putut afla detalii despre munca jandarmilor.

La 11.00 au sosit oficialitățile care au asistat la un scurt Te Deum pentru sfințirea noului Drapel de Luptă al unității, slujbă oficiată de către preoții din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională.

În continuare jandarmii bihoreni au prezentat exerciții de autoapărare și de dresaj canin foarte apreciate de public, în special de copii.

Activitățile s-au încheiat cu defilarea trupelor de jandarmi bihoreni, la care a participat și un pluton echipat cu uniformele purtate în anul 1919 cu ocazia înființării lor.

La ora 12.00, cei peste 70 de invitați la eveniment s-au deplasat împreună cu conducerea jandarmeriei în sala „General Traian Moșoiu“ a Primăriei Municipiului Oradea, unde au fost prezentate mai multe materiale referitoare la evenimentul sărbătorit, unul dintre acestea fiind prezentat de general maior (rtg.) dr. Lazăr Cîrjan, membru al filialei noastre. În continuare au fost avansați în grad 7 jandarmi, iar invitaților, oficialilor, reprezentanților instituțiilor colaboratoare jandarmeriei, președinților ANCMRR din MAI, SRI și MApN, li s-a înmânat câte o fotografie centenară înrămată.

După terminarea activităților, participanții au luat parte la o masă festivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.