Grupul vocal-instrumental „Piatra Șoimului“ din Câmpulung Moldovenesc, este o formație de muzica populară bărbătească, care promovează valorile culturale românești, în special din zona Bucovinei, zona de nord a României.

Formația a fost înființată în urmă cu 20 ani de un grup de oameni inimoși și iubitori de folclor din Câmpulung Moldovenesc care, de la început a promovat vechi cântece și colinde tradiționale bucovinene la nivel local iar cu timpul, și la nivel regional, național și internațional.

Coordonatorul formației este Virgil Macovei, iar cel instrumental maestrul Adrian Codreanu.

Grupul vocal instrumental este format din 9 interpreți vocali, între care și președintele sucursalei Câmpulung Moldovenesc a filialei județene Suceava a Asociației noastre, domnul colonel (rtg.) Vasile Vargan, și 5 instrumentiști.

Grupul participă anual, de 20 ani, la festivaluri internaționale de folclor „Întâlniri Bucovinene“ organizate în localitățile Jastrowie Pila (Polonia), Bonihad (Ungaria), Chișinău (Republica Moldova), Cernăuți (Ucraina), Bratislava (Slovacia) și Câmpulung Moldovenesc (România). De asemenea Grupul a participat la mai multe emisiuni de folclor de la posturi TV județene și naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.