În data de 12 octombrie 2019 a fost sărbătorită Ziua Orașului Oradea printr-o ședință festivă în care au fost evocate cele două mari evenimente majore din istoria orașului, respectiv semnarea la data de 12 octombrie 1918 în casa avocatului orădean dr. Aurel Lazăr a documentului intitulat Declaraţia de Independenţă a Românilor din Transilvania“, precum și eliberarea de către armatele române a orașului de sub ocupația horthystă la 12 octombrie 1944.

După ședință au fost organizate ceremonii militare în cadrul cărora s-a intonat imnul național și s-au depus coroane, jerbe și buchete de flori la Statuia Ostașului Român din parcul 1 Decembrie și la statuia avocatului Aurel Lazăr din strada Republicii.

La evenimente au participat un mare număr de rezerviști din cadrul filialei județene Bihor a Asociației noastre, alături de mii de locuitori ai orașului.

One thought on “Ziua orașului Oradea

  1. Va rog sa-mi permiteti sa va adresez in numele Consiliului Director al Filialei Brasov a ANCMRR din MAI,sincere felicitari si aprecieri pentru modul de organizare a acestor momente de adevarat patrotism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.