DESCARCĂ DOCUMENT

În baza Acordului-Cadru de cooperare, convenit la 28 iunie 2017, și a Planului de Acțiune Comună pe anul 2019, în data de 11 decembrie 2019 a avut loc Consfătuirea de lucru a președinților structurilor asociative din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională (SNAOPSN) pentru analiza stadiului și evaluarea realizării obiectivelor cuprinse în cele două documente și adoptarea Planului Comun de Acțiune pentru anul 2020.

Consfătuirea s-a desfășurat sub președinția în exercițiu, pe anul 2019, a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne și în organizarea acesteia.

Agenda Consfătuirii de lucru a cuprins următoarele:

  • Analiza stadiului și evaluarea realizării obiectivelor Acordului-Cadru, a activităților din Planul de Acțiune Comună ale structurilor asociative din SNAOPSN, pentru anul 2019;
  • Proiectul Planului Comun de Acțiune pentru anul 2020;
  • Mesajul de sărbători al Consfătuirii adresat tuturor rezerviștilor;
  • Alegerea președinției în exercițiu a structurilor asociative și, respectiv, cea a Grupului de Lucru, pentru anul 2020.

Consfătuirea a reliefat faptul că, în scopul realizării obiectivelor Acordului-Cadru și pe baza Planului de Acțiune Comună, activitatea desfășurată a avut ca prioritate identificarea tuturor preocupărilor Guvernului și Legislativului de a modifica și/sau elabora acte normative ce pot aduce atingere intereselor rezerviștilor militari privind drepturile de pensie, precum și altor drepturi legale.

Documentul analiză a subliniat faptul că elementul de referință pentru întreaga activitate îl reprezintă rezonanța scontată, la nivelul tuturor decidenților politici, a „APELULUI structurilor asociative reprezentative ale rezerviștilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională“ adoptat și difuzat la 14 februarie 2019. Pe această bază s-a convenit, în cadrul Consfătuirii, ca direcțiile definitorii ale APELULUI să rămână, și în continuare, o preocupare permanentă în cadrul demersurilor comune pentru apărarea drepturilor legitime ale rezerviștilor militari.

Consfătuirea a mai reiterat faptul că proiectul de instituționalizare a cooperării dintre cele nouă asociații, respectiv Acordul Cadru încheiat la 28 iunie 2017, a fost necesar, este modern, flexibil, adaptabil și și-a dovedit utilitatea, iar obiectivele și căile sale de acțiune sunt realiste și realizabile.

Consfătuirea a adoptat Planul Comun de Acțiune pe anul 2020, care va fi difuzat tuturor asociațiilor semnatare ale Acordului-Cadru și filialelor/sucursalelor acestora, în vederea transpunerii în practică a celor convenite.

Mesajul structurilor asociative din SNAOPN, adresat tuturor rezerviștilor militari, exprimă hotărârea de a întării unitatea de acțiune, atât la nivel central, cât și al filialelor/sucursalelor județene ale structurilor asociative Părți la Acord, pentru atingerea obiectivelor și realizarea tuturor activităților comune stabilite.

În cadrul Consfătuirii s-a convenit, în unanimitate, ca președinția în exercițiu a structurilor asociative din SNAOPSN, precum și cea a Grupului de Lucru, pentru anul 2020, să fie deținute de către Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza“ din Ministerul Apărării Naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.