Consiliul Executiv al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne anunță cu durere că în data de 12 februarie a.c. a încetat din viață, după o lungă și grea suferință, domnul general în retragere Marin Badea DRAGNEA, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Născut la 30 mai 1923 în localitatea teleormăneană Siliștea Gumești, domnul general Marin Badea Dragnea a îndeplinit diferite funcții de mare răspundere în sistemul militar, dar și în viața civilă.

Din anul 1990 a fost ales în funcția de președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, al cărui membru fondator a fost, poziție din care a militat, în permanență, până la trecerea în neființă, pentru apărarea drepturilor și intereselor legitime ale veteranilor de război.

A fost membru al Comisiei Permanente a Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, dovedindu-se și în această funcție un vajnic apărător al celor care au muncit ani de-a rândul pentru propășirea acestei țări.

Domnul general Marin Badea Dragnea a fost un prieten apropiat și al Asociației noastre a cărei activitate a apreciat-o în numeroase ocazii, el reprezentând pentru cadrele în rezervă și în retragere din Ministerul Afacerilor Interne un exemplu demn de urmat pentru dragostea sa față de țară și Neamul Românesc.

Prin întreaga sa activitate, atât în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale, cât și după lăsarea la vatră, generalul Dragnea a constituit, pentru toți cei aflați sub drapel, un simbol al demnității și onoarei militare.

Dumnezeu să-l aibă în pace!

Consiliul Executiv al A.N.C.M.R.R. din M.A.I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.