Urmare a:

– Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 75/2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene și alte modificări fiscal-bugetare;

– Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 51/2019;

În condițiile în care ordonanța de urgență și decizia menționate anterior prevăd măsuri în legătură cu salarizarea polițiștilor, Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne va proceda la revizuirea pensiilor militare de stat potrivit art. 65 din Legea nr. 223/2015, dacă se vor constata diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite ca urmare a transmiterii de către unitățile M.A.I., din care polițiștii și-au încetat raporturile de serviciu, a punctului 7 din fișa de pensie și a mediei salariilor lunare nete corespunzătoare salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, după caz, care să conțină elemente salariale actualizate corespunzător.

ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE UNITĂȚILE M.A.I. TRANSMIT CASEI DE PENSII DOCUMENTELE MENȚIONATE ANTERIOR, NU TREBUIE DEPUSE CERERI DE REVIZUIRE LA CASA DE PENSII SECTORIALĂ A M.A.I., ACEASTĂ OPERAȚIUNE REALIZÂNDU-SE DIN OFICIU.

Precizări ale ANCMRR din MAI:

  • Comunicatul este valabil pentru cadrele M.A.I. care au trecut în rezervă începând cu data de 30 ianuarie 2017;
  • Recomandăm membrilor Asociației ca, înainte de efectuarea oricăror demersuri, să aștepte apariția Normelor de aplicare a O.U.G. 75/2020, care, conform prevederilor art. III din acest act normativ, trebuie emise în termen de 45 de zile de la intrarea sa în vigoare.

4 thoughts on “Comunicat al Casei de Pensii Sectoriale a MAI

  1. Am înțeles că celor trecuți în rezervă începind 30 Ian 2017 dar cu cei anterior nu și nu sau nimic și nimic. La uni ba, la alti nimic.!!! Trăim vremuri de coșmar pensionari anterior date 2017.

  2. Pingback: Comunicat al Casei de Pensii Sectoriale a M.A.I. – Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din M.A.I. – Fil. Timiș

  3. Daca ai iesit dupa 01,02.2017 i se recalculeaza pensia ,desi a ales o perioada din 2016.Daca ai iesit in decembrie 2016 si ai ales o perioada din 2016 nu beneficiezi de recalculare.Oare este corect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.