„Poezia sau gândurile nu le întrebăm de ce vin sau nu vin. Ele vin spre bucuria scriitorului și a cititorului”.

Joi, 17 septembrie 2020, la sediul filialei „Pintea Viteazul’ – Maramures a A.N.C.M.R.R. din M.A.I., a avut loc un nou eveniment cultural. Spre bucuria auditoriului, mai noua colegă a membrilor filialei, doamna Carmena – Felicia Băințan, care deține și funcția de președinte a Ligii scriitorilor maramureseni, a lansat o nouă carte de poezii intitulată „Duminicile unei toamne”.

Activitatea a fost deschisă de către președintele filialei, domnul colonel (r.) Ioan Ceterchi, care, după o scurtă prezentare a autoarei cărții, a dat cuvântul moderatorului acțiunii, respectiv scriitorului, publicistului și poetului Radu Botiș, și el coleg și membru al filialei județene, care a prezentat condiția poetului și a poeziei cu realizările ei și care, printre altele, a menționat, cu privire la cartea lansată, următoarele:

,,Duminicile unei toamne”, apărută la editura Castrum de Thymes, Giroc, 2020, o carte de referinţă a doamnei Carmena Felicia Băinţan, preşedintă a Ligii Scriitorilor Români, Filiala Maramureș, vine şi întregește peisajul literar maramureșean. Tributară cuvântului bine ales, autoarea urzeşte versuri în care iubirea îmbracă sentimente nobile, creează stări, statornicește amintiri. Descoperim, la o lectură atentă universul personal pe care poeta îl creează: versul curge lin, melodios, plin de încărcătură emoțională, sentiment al unor trăiri fireşti ce evidenţiază statornicia cu care preţuieşte trecerea prin acest timp finit:

,,Mereu te-ai strecurat printre cuvinte

Şi-n braţe-ai adunat poemul sorţii

Tu eşti încăpător precum o rază

Ce se aşează noaptea-n faţa porţii.” (Ai fost poem)

Poezia pe care o creează, clar, nu poate trece neobservată, maturitatea poetică fiind evidentă.  O felicit pentru această carte a metaforelor bine rânduite, dorindu-i şi pe viitor har şi condei”.

Cuvinte frumoase la adresa autoarei și a operei sale au avut și membrii Asociației, colonel (r.) Gavril Babiciu, colonel (r.) Gheorghe Neag  și căpitan (r.) Mihai Marian.

A urmat un frumos moment poetic, în care au recitat autoarea, din creațiile sale, urmată de Claudia Păunescu, actriță la Teatrul municipal Baia Mare, Aurelia Oanca, scriitoare și Aurelia Velea epigramistă. Au mai fost prezenți colonelul (r.) Ioan Bota, președinte al Asociației Naționale „Regina Maria” – filiala Maramureș, și colonelul (r.) Ionel Corcodel, președintele A.N.C.M.R.R. din M.Ap.N. – filiala Alexandru Ioan Cuza -Maramures.

Lansarea cărții „Duminicile unei toamne” a reprezentat o frumoasă reușită, iar autoarea a adus mulțumirile sale tuturor celor prezenți la acest eveniment.

               

 

&&&

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.