Vineri, 21 mai, de Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Asociaţiile rezerviştilor militari din Satu Mare au continuat seria activităţilor de comemorare a eroilor căzuţi şi înmormântaţi pe raza judeţului în cele două războaie mondiale. Evenimentul a avut loc la Cean unde, conform unei decizii a Consiliului Local Săuca, ziua de 21 mai a fost stabilită drept data anuală a comemorării eroului român ce-şi doarme somnul de veci în pădurea de la limita judeţelor Satu Mare şi Bihor.

La ceremonie au luat parte primarii comunelor Săuca/Satu Mare și Boianu Mare/Bihor, iar ceremonialul religios, care a inclus şi ridicarea unui parastas în memoria eroului omagiat, dar şi al tuturor ostaşilor români ce şi-au dat viaţa pentru ţară, a fost oficiat de preoţii parohi din Cean/Satu Mare, Păgaia şi Boianu Mare (ambele din Bihor).

După intonarea Imnului Naţional şi oficierea serviciului religios, au luat cuvântul reprezentanții Consiliului județean și Prefecturii Satu Mare, primarul comunei Săuca și președintele filialei județene a ANCMRR din MAI, colonelul (r)  Iosif Pordea, după care a urmat depunerea de coroane și jerbe de flori din partea Prefecturii, primăriilor din Săuca, Boianu Mare și Santău, precum și a Direcției pentru cultură Satu Mare

iei

La eveniment au participat reprezentanții Centrului Militar județean, I.J.P., I.J.J., I.J.S.U., Poliției de Frontieră, S.R.I. și Penitenciarului Satu Mare.

Mormântul eroului a fost gardat de către doi militari din cadrul Inspectoratului Judeţean de jandarmi Satu Mare.

Manifestarea s-a încheiat cu o masă câmpenească, servită într-o poiană splendidă, situată în imediata vecinătate a mormântului Eroului Necunoscut comemorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.