FILIALA ALBA – La eveniment au participat Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba, Cercul Militar Alba Iulia, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala Alba, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere filiala Alba ”Gemina”, Filiala „Avram Iancu” a ANCMRR din MAI, Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații, Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, Servicii și instituții publice din județul Alba, reprezentanții partidelor politice.

FILIALA ARGES 

FILIALA MARAMUREȘ – La Catedrala Episcopală din Baia Mare, IPS Timotei Sătmăreanul, episcopul vicar al Maramureșului si Sătmarului, împreună cu un sobor de preoți, au săvârșit slujba de sfințire a Tricolorului. Tot cu această ocazie, membrii promotiei 2009, a Colegiului Național de Afaceri Interne, din cadrul Academiei de Poliție, participanți la slujba religioasă, au primit diplome și medalii, din partea înaltului ierarh, printre aceștia numărându-se și domnul general de brigadă (r) lector univ. dr. Liviu Ioan TĂUT, rector al Academiei, la vremea respectivă, membru al filialei, care a primit medalia omagială „Justinian Arhiepiscopul”.

Activitățíle au continuat pe platoul din fata Prefecturii si Consiliului Județean Maramureș. În prezenta oficialităților județene și municipale, a IPS Timotei Sătmăreanul, a cadrelor militare in activitate și în rezervă și retragere ale filialelor județene, „Alexandru Ioan Cuza” din MApN, „Pintea Viteazu” din MAI, și SRI, precum și ANCE „Regina Maria”, pe fondul intonării Imnului Național al României, tricolorul sfințit a fost înălțat pe catarg, iar Garda de Onoare i-a prezentat onorul.

FILIALA TELEORMAN –  Cu prilejul sărbătorii Zilei Drapelului Național al României, rezerviștii militari teleormăneni uniți, alături de venerabilii veterani de război, au fost prezenți la ceremonia publică, desfășurată pe platoul catargelor din fața Prefecturii Teleorman.

Au fost prezenți reprezentanții tuturor structurilor asociative ale rezerviștilor militari și ai veteranilor din Teleorman, oficialități locale și județene, precum reprezentanții principalelor instituții publice din județ.

Drapelul înălțat pe catarg a fost sfințit la Mănăstirea ,,Sfântul Alexandru” din municipiul Alexandria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.