In perioada 3-6 iulie 2021, la invitatia rectorului Academiei Nationale de Politie din Kiev-Ucraina, general locotenent dr. Volodymyr Vasylovych CHERNIEI, o delegatie formată din patru membri ai ANCMRR-MAI, Filiala “Pintea Viteazu”-Maramures, respectiv colonel (r) Ioan CETERCHI – presedintele filialei, lt.colonel (r) Liviu Aurel PÂRJOL – secretarul filialei, colonel r) Gavril BABICIU – membru in Comitetul Executiv al filialei si locotenent (r) Nicolai MESAROS – traducător, membru al filialei, a participat, la Kiev, la un triplu eveniment : Ziua Politiei , aniversarea a 100 ani de la înființarea Academiei Naționale de Poliție si absolvirea unei noi promotii de ofiteri de poliție, din cadrul Academiei.

In seara zilei de 03 iulie 2021, la Ivano-Frankivsk, delegația Asociației a fost întâmpinată de prim vicepresedintele Asociatiei veteranilor si rezervistilor din MI, din regiunea Ivano-Frankivsk, colonel (r) Volodimyr CESLOV, cu care s-a purtat o discutie privind obiectivele comune, care trebuiau realizate în 2020, dar care, datorită pandemiei, au fost amânate.

In data de 05 iulie 2021, la un centru din subordinea Academiei, s-a sărbătorit triplul eveniment mentionat.

Ceremonialul a fost deschis de către președintele Ucrainei, Vladimir ZELENSKIY, care, după un scurt discurs, a oferit medalii unor subofițeri și ofițeri de poliție, care au avut rezultate foarte bune în activitatea profesională, apoi i-a recompensat cu diplome și medalii pe toti absolvenții Academiei care au absolvit cu nota 10.

La eveniment au mai participat foarte multe alte oficialități ucrainiene, precum și reprezentanți și atașati militari ai ambasadelor străine, acreditate în Ucraina, între care și colonelul Dumitru IOVU, atasatul militar al Romăniei.

In 06 iulie 2021, la sediul Academiei, delegația ANCMRR din MAI, filiala“Pintea Viteazu” Maramureș, a avut o întâlnire cu prorectorul Academiei, colonel dr. Serhii Serhiovych CHERNIAVSKYI. Cu aceasta ocazie, s-a discutat si despre vizita pe care reprezentantii academiei ucrainiene intentioneaza sa o faca, in cursul lunii septembrie, in Baia Mara, la invitatia filialei noastre, precum si cu privire la cateva obiective comune dintre cele două părți.

În continuare, delegația noastră a vizitat Muzeul Poliției din regiunea Ivano-Frankivsk, unde a fost primită de șeful inspectoratului de poliție al regiunii și de directorul muzeului.

Ultima zi a vizitei s-a încheiat cu o actiune de suflet, respectiv deplasarea la o unitate medicală din localitate, pentru a-l vizita pe colonelul (r) Volodimyr KOVALENKO, presedintele Asociatiei Veteranilor si Rezervistilor din MI, Regiunea Ivano-Frankivsk-Ucraina, care este internat, datorită unei afecțiuni grave, care a recidivat după 10 ani.

Vizita s-a încheiat cu o scurtă oprire în renumita stațiune Bukovel.

                                                         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.