,,… Dragostea față de carte…ce rol sau ce succes mai are cartea, acum, pe timpul acesta al internetului…., oare mai citește lumea carte?

Dacă Eminescu sau Creangă se nășteau în timpul ăsta, mai erau ei oare ce au fost? …
Această întrebare a unui prieten m-a pus pe gânduri și a fost imboldul care m-a determinat să scriu această carte…”

Vineri 17 septembrie,la Alexandria a avut loc un eveniment cultural special, prilejuit de lansarea cărții – ,,UN DESTIN CU EPOLEȚI” a camaradului nostru colonel (r.) Nelu Urziceanu – o carte ,,măsură a dreptului de dezvoltare proprie, dar și a virtuților autorului, de a-și fi croit și împlinit un ideal real, într-un timp de trecere, căruia i s-a dăruit cu toată statornicia trăirii”.

La eveniment au dat curs invitației toți cei care și-au dorit să-i fie alături, adică prietenii și oamenii apropiați și dragi ai camaradului nostru, polițist rezervist, cei care, de-a lungul vieții și carierei sale au contribuit, într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin, la educația și formarea sa profesională sau cu care a colaborat – dascăli, colegi, șefi, prieteni, camarazi rezerviști (din toate structurile și componentele sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională) și, nu în ultimul rând, familia.

După urarea de bun venit, adresată de colonelul (r) Emilian Orodel, au urmat luările de cuvânt ale invitaților speciali, care de asemenea l-au cunoscut foarte bine sau care i-au influențat cariera, într-un fel sau altul, ori care l-au sprijinit pentru realizarea acestei cărți:
– prof. Lucica Pârvan, cea care i-a fost profesor de chimie în liceu, prof.dr. Nicoleta Milea, care a prefațat cartea, Florin Burtan, poet, prozator, jurnalist, redactor șef al revistei ,,Caligraf”, membru al Uniunii Scriitorilor din România și ing. Laurențiu Lungu, cel care i-a fost șef de atelier pe perioada uceniciei la Întreprinderea Rulmentul din Alexandria.

La final, autorul a mulțumit tuturor celor care au dat curs invitației sale și, nu în ultimul rând, bunului său amic, patronul localului unde s-a desfășurat evenimentul, omul de afaceri Gabi Florea, un mare patriot (cel care a reușit performanța, ca prin contribuție personală, să ridice, în anul 2018, în centrul municipiului Alexandria, un monument în memoria eroilor care s-au luptat și jertfit în Primul Război Mondial, precum și donarea către Muzeul Județean Teleorman din Alexandria, a trei busturi din bronz ale unora dintre cele mai reprezentative personalități teleormănene – Zaharia Stancu, Marin Preda și Constantin Noica).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.