În ziua de 23 septembrie 2021,un grup format din 23 membri ai sucursalei Câmpulung din cadrul filialei județene „Neagoe Basarab” Argeș, au trecut Carpații prin Trecătoarea Bran și au vizitat Branul și împrejurimile.

Primul popas a fost la Biserica Neagră. Este cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Aici se află o colecție impresionantă de covoare orientale, iar turnul adăpostește cel mai mare clopot din România, cu o greutate de peste 6000 de kg.

S-a vizitat apoi Prima Școală Românească care se află în interiorul Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brașovului. Primele cursuri în limba română au avut loc aici în anul 1583.

Următorul popas al excursioniștilor a fost la Cetatea și Biserica Evanghelică din comuna Argehus, începută în anul 1218 de către ordinul Cavalerilor Teutoni. În vreme de primejdie toți locuitorii se refugiau aici.

După un scurt popas în Poiana Brașov, cea mai apreciată destinație a iubitorilor sporturilor de iarnă, grupul a coborât pe un drum cu un peisaj mirific, direct în orașul Râșnov, iar de aici spre casă, trecând prin localități ca Fundata, Rucăr, Dragoslavele…

A fost o zi frumoasă, petrecută în mod plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.