În data de 13 ianuarie 2022 a avut loc o ședință extraordinară on-line a Consiliului Executiv al A.N.C.M.R.R. din M.A.I. care a analizat efectele asupra nivelului de trai al membrilor Asociației ale ultimelor prevederi legale referitoare la indexarea pensiilor și ale enormelor scumpiri a alimentelor, medicamentelor și altor bunuri de primă necesitate, ca urmare a măririi aberante și nejustificate a prețurilor la gaze și energia electrică.

Față de această situație, având în vedere prevederile art. 16 pct. 2 (Nimeni nu este mai presus de lege) și art. 47 pct. 1 ( Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent) din Constituția României,

Ținând cont de discriminarea pensionarilor militari provocată prin adoptarea O.U.G. 130/2021 și 132/2021, prin care acestei categorii de pensionari li s-au aplicat procente diferite de mărire și indexare a pensiei, iar pentru pensionarii militari cu pensie până la 1600 lei lunar nu s-a prevăzut nici acordarea ajutorului de 1200 lei ca în cazul pensionarilor din sistemul public de pensii,

Considerând că reglementările stabilite prin cele două ordonanțe de urgență ale Guvernului constituie o încălcare a principiului egalității în fața legii și o diferențiere injustă a regimului juridic de pensionare față de regimul stabilit pentru alți asigurați, care nu sunt supuși acelorași exigențe, restricții si riscuri, cu consecințe care prejudiciază constant atât imaginea, cât și calitatea vieții pensionarilor militari, unele efecte fiind ireversibile.

Văzând reacția îndreptățită a polițiștilor și angajaților din penitenciare, precum și a unor asociații de rezerviști militari, care intenționează să organizeze un protest în data de 2 februarie a.c. pentru a lua atitudine împotriva faptului că guvernanții nu-și țin promisiunile de aplicare a prevederilor legale referitoare la creșterea salariilor, la mărirea pensiilor și la stoparea creșterii aberante și alarmante a prețurilor,

CONSILIUL EXECUTIV a decis solidarizarea Asociației noastre cu cererile exprimate de către aceștia și recomandarea adresată membrilor noștri de a lua parte la acest protest, în condițiile de siguranță impuse de efectele pandemiei de coronavirus.

Am luat această decizie întrucât toate demersurile noastre legale, întreprinse în ultimii ani, pe lângă toate instituțiile competente ale Statului român, au rămas fără niciun rezultat concret.

CONSILIUL EXECUTIV AL ANCMRR din MAI

 

2 thoughts on “COMUNICAT

  1. Sunt niște nemernici,care trebuiesc treziți la realitate.Suntem batjocura politicului,oare cât să mai răbdăm? Haideți ,cu toții la protest in ziua de 02 feb. 2022, nu trebuie sa avem teamă, nu sunt motive!

  2. Ar fi fost binevenita și o acțiune în instanta! Doar asa, putem pune în antiteza dualitatea (cel puțin…) masurilor Guvernului și…orbul Justiției!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.