În cursul zilei de 26 iulie 2022, la invitația colegilor rezerviști din județul Bekes/Ungaria, presedintele filialei Timiș a Asociației noastre a participat la o întâlnire informală cu președintele Asociației polițiștilor rezerviști din acest județ, locotenent-colonel (r) Racz Mihaly și cu președintele Asociației polițiștilor de frontieră rezerviști, colonel (r) Hortobagyi Zoltan.

Întâlnirea a avut loc în localitatea Veszto, unde s-a discutat și despre stabilirea unor relații de colaborare/cooperare în beneficiul celor trei asociații și a membrilor acestora, care se vor concretiza prin semnarea unui protocol, la Timișoara, într-un viitor apropiat.

La această întâlnire a participat și șeful Căpităniei Principale de Poliție a județului Bekes, colonelul Varga Koritar Attila.

După terminarea momentului protocolar, delegația camarazilor timișoreni a vizitat un inedit muzeu al uniformelor militare și tehnicii de luptă de pe întreg mapamondul, situat în localitatea Szeghalom, rod al unei pasiuni de peste 30 de ani a unui fost pompier militar, idee ce s-a născut după ce a primit în dar o caschetă de pompier militar înainte de 1989 de la un coleg din Timișoara! Această caschetă, dealtfel, se află la loc de cinste în încăperea care găzduiește uniformele de pompieri. Tot aici se găsește, donată de către militarul sârb care a doborât avionul de luptă american în timpul războiului din fosta Jugoslavie, uniforma acestuia și o bucată din epava avionului!

La finalul vizitei, camaradul nostru Kohonitz Francisc a donat muzeului o uniformă completă de poliție din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.