Ultimul veteran din localitatea Oarda de Jos, colonelul (rtg) Gheorghe HAȚEGAN a plecat la cele veșnice.

Venerabilul veteran s-a născut la 11.03.1923, iar la 25.05.1944 a fost încorporat în cadrul Batalionului 2 Pontonieri din Alba Iulia. După data de 23.08.1944 participă la dezarmarea trupelor germane și maghiare din zona Alba Iulia, iar data de 01.09.1944 îl găsește la Oarba de Mureș, locul unde mulți dintre camarazii dumnealui au căzut la datorie. Scăpat cu viață din acele lupte crâncene, împreună cu ceilalți camarazi contribuie la construirea podului de peste Arieș, la Viișoara. Participă în continuare cu unitatea din care a făcut parte la construirea de poduri de pontoane în Ungaria și Cehoslovacia, iar finalul războiului îl găsește în munții Tatra.

Odată întors acasă este trimis, împreună cu alți camarazi care au supraviețuit războiului, în Delta Dunării la tăiat de stuf până în anul 1946 când a fost lăsat la vatră.

Ne vor rămâne mereu în amintire cuvintele pe care acestea le-a rostit cu mândrie de fiecare dată când ne-am întâlnit –

Dacă ar fi nevoie și aș fi in putere, nu aș ezita nici un moment să lupt pentru a-mi apăra țara.”

Îi vom purta vie amintirea celui care a fost veteranul și camaradul nostru, membru al ANCMRR din MAI, filiala „AVRAM IANCU” Alba, un om împlinit, cu o familie frumoasă și comportament exemplar.

Dumnezeu să-l ierte și odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.