În cadrul Programului de Comemorare a Eroilor Români, în luna septembrie 2022, cele trei asociații ale rezerviștilor militari din județul Satu Mare, formate din foste cadre ale M.A.I., M.Ap.N. și S.R.I., au realizat acțiuni în localitățile Cauaș, Ghenci, Terebești, Piscari, Gelu, Moftinu Mic, Sânmiclăuș, Urziceni, Ciumești, Bogdand, Supur, Bapta, Hurezu Mare, Supuru d Sus și Botiz.

Toate activitățile s-au desfășurat la locurile unde sunt îngropați militarii români care și-au dat viața pentru apărarea gliei străbune, sub directa coordonare a prefectului județului și au avut ca parteneri instituțiile militare din garnizoana Satu Mare, inspectoratul școlar județean, organizațiile de pensionari civili și organizații civico-patriotice.

Și în luna octombrie, membrii filialei Satu Mare au continuat activitățile de comemorare la morminte a eroilor români căzuți în primul și al doilea război mondial, în localitățile Șocond – 4 morminte, Viile Satu Mare – 2 morminte, Certeze – 1 mormânt. La toate a fost respectat ceremonialul aprobat în program și au fost depuse coroane de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.