Joi 13 octombrie 2022, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din M.A.I-filiala „Pintea Viteazu” Maramureș, a organizat, între orele 07.30-15.30, pe Balta Coaș, concursul de pescuit denumit”Cupa Toamnei la Crap”-Ediția a II-a.

La competiție s-au înscris 18 pescari, fiind folosite cele 10 standuri amenajate.

După cele 8 ore de pescuit, echipa formată din colonel (r) Ion David-Bratu și Vlad Bertea, a reușit să „antameze” toate premiile concursului, respectiv:

Locul I (cupă și diplomă);

Cel mai mare pește prins-14,2 kg (figurină și diplomă),

Cea mai mare cantitate de pește prins-38,9 kg. (figurină și diplomă), iar din partea sponsorului Bijuteria „Savoy” din Baia Mare, a primit un medalion din aur.

Locul II i-a revenit echipei formată din plutonier adjutant șef (r) Niță Radu și plutonier adjutant șef (r) Bălan Sandu, cu o cantitate prinsă de 22,4 kg. (cupă și diplomă). Această echipă a primit și un medalion din argint din partea bijuteriei „Savoy”.

Locul III, a fost ocupat de echipa formată din colonel (r) Dănuț Mașlinca și plutonier major (r) Iustin Lupşe, cu o cantitate de „doar” 0,42 kg.(cupă și diplomă).

In afara concursului a fost recompensat cu o diplomă domnul Gavril Danciu, care a reușit performanța să prindă un peste de „doar” 0,37 kg.

Toți ceilalți concurenți au fost recompensați cu câte o medalie și o diplomă de participare.

Arbitrajul a fost asigurat de pescarii: Carmena Băințan-președinte, plutonier adjutant șef (r) Ioan Iuhasz și plutonier adjutant șef(r) Ioan Bretan-membri, și ei fiind recompensați cu câte o diplomă.

A fost premiată cu o diplomă și S.C. FISH ZONE S.RL. (Balta Coaș) administrată de familia Lavinia și Dan Perța.

După festivitatea de premiere, bucătarul „Master chef” dr. Daniel Achim, ajutat de colonel (r) Florin Cătuna și colonel (r) Dorel Abraham, a oferit concurenților și „chibiților”, ciolan cu fasole și delicatesa „Storceag de pește”.

De asemenea în timpul pescuitului, atât „chibiții” cât și concurenții, au fost invitați de pescarii Ioan Găvriluți și Calin Nagy, să servească slănină friptă și pâine „picurată”.

Premierea a fost efectuată de către președintele ANCMRR filiala „Pintea Viteazu” Maramureș, colonel (r) Ioan Ceterchi, colonel (r) Sabin Rus-prim vice-președinte și colonel (r) Ioan Marchiș, organizatorul competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.