Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea a găzduit vineri, 28 octombrie 2022 de la ora 11, festivitatea de absolvire, avansare la primul grad profesional și depunerii jurământului de credință a unei noi promoții de agenți.

La festivitate au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, reprezentanți ai autorităților locale, șefi și comandanți ai structurilor de ordine publică din municipiul Oradea, rudele absolvenților, precum și cadre militare în rezervă și retragere din M.A.I. și M.Ap.N.

Festivitatea de absolvire a fost condusă de directorul școlii, comisar șef de poliție Ionel Hotnoga, care le-a urat tinerilor absolvenți ”mult succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalității, ordinii și liniștii publice la frontierele țării”.

Subsecretarul de stat în M.A.I. Petru Bledea a transmis tinerilor polițiști de frontieră mesajul ministrului afacerilor interne Lucian Bode: ”Sunteți parte a unei generații de la care avem mari așteptări, o generație care așteptăm să aducă un suflu nou în sistem, o generație care să continue procesul de modernizare în Poliția de Frontieră, o structură etalon a Ministerul Afacerilor Interne”.

Aceasta este cea de a 33-a promoție de elevi pe care a pregătit-o școala orădeană, și este formată din 219 absolvenți, 21 de fete și 198 de băieți, iar durata de școlarizare a fost de un an.

La finalul ceremoniei directorul instituției a oferit invitaților o masă festivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.