Da, renumitul polițist Colombo din filmul cu același nume, a rămas nemuritor. Dar nu despre el este vorba.

Pentru noi, polițiștii gorjeni de ieri, colonelul Ion Alboiu, faimosul criminalist, prezent la fața locului în miile de cercetări criminalistice, devenise Colombo al nostru prin tenacitatea, priceperea, răbdarea și meticulozitatea cu care se implica în cazul cercetat. Și așa i-a rămas numele. Un polițist de referință, model de dăruire profesională, model de viață, expertul criminalist își trăiește acum cu mândrie amintirile. Că a fost zi, că a fost noapte, fie și pentru că la județ aveam doar doi criminaliști, el n-a lipsit niciodată din echipele de cercetare a omorurilor, spargerilor de magazine și de locuințe, a accidentelor de circulație cu victime etc. Și nu erau puține. Căutarea de urme în câmpul infracțiunii, ridicarea, conservarea, prelucrarea și apoi expertizarea acestora a fost meseria colonelului Alboiu. Expertizele lui dactiloscopice n-au dat niciodată greș și au condus la identificarea a numeroși infractori.

Mă alătur cu mare bucurie lăudabilei inițiative a rezerviștilor M.A.I. din Gorj care, constituiți într-o mică delegație, în frunte cu președintele lor, general de brigadă (r) Constantin Codiță, din care n-a lipsit colonelul (r) Petre Cismaru, criminalistul care l-a succedat pe post, azi și el rezervist, a mers în data de 6 noiembrie 2022 la domiciliul lui Colombo, stabilit în Albeni, pentru a-l felicita cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 90 de ani.

Surprizele, îmbrățișările, darurile și mai ales lacrimile de bucuria revederii au curs cu prisosință, însoțite de felicitările ambelor tabere.

Felicitări băieți pentru gestul de mare noblețe iar, ție, Ion Alboiu, alias Colombo, un călduros la mulți ani în deplină sănătate!

General (r) dr. Ion Staicu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.