In data de 20 februarie 2023, sucursala Mediaș a filialei județene Sibiu a Asociației noastre, prin președintele său, domnul colonel (r) Marian Dorin Dumbrean, sprijinit de președintele filialei, domnul colonel (r) Achim Comșa, a organizat, la Muzeul Brukenthal din localitate, o activitate culturală cu tema “MARELE FURT din MUZEUL BRUKENTHAL – 1968”., în cursul căruia au dispărut un număr de 8 tablouri aparținând unor maeștri ai picturii mondiale,  cu o valoare estimată la suma de 25 milioane de dolari.

Prezentarea muzeistică a expozitiei a fost realizată de directorul interimar al muzeului Brukenthal dl. Alexandru Constantin Chituță.

Au rostit alocutiuni prof. univ. dr. Corvin Lupu – cu detalii de la cercetarea la fata locului din 1968 când locuia în curtea muzeului si l-a cunoscut personal pe marele criminalist Dumitru Ceacanica și prof. univ. dr. Lucian Giura – detalii din presa vremii despre acest eveniment care a uimit pe sibieni, dar și pe toți iubitorii de artă din țară.

Evenimentul la care au participat circa 30 membri ai Asociatiei a fost mediatizat și în ziarul Tribuna Sibiului.

Participanților la acțiune le-a fost adresat un mesaj de către președintele ANCMRR din MAI, general (r) dr. Ioan Hurdubaie care, în 1998, ca director al Biroului Național Interpol, a contribuit, împreună și cu colonelul (r) Ilie Fleacă, șeful Serviciului Criminalistic de la Sibiu, care a participat la cercetarea locului furtului, la readucerea în țară, după 30 ani de la dispariție, a 4 dintre tablourile furate, descoperite în Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.