Asociația Națională Cultul Eroilor“Regina Maria” lansează ediţia a X-a concursului cu premii în valoare de 2000 de dolari pentru cele mai bune lucrări de istorie apărute în anul 2023.

Premiile Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, ediţia a X-a, se vor acorda celor mai bune lucrări apărute în anul 2023, având ca temă de cercetare participarea armatei române pe câmpurile de luptă ale războaielor din 1877-1878; 1913; 1916-1919; 1941-1945 (analize ale unor bătălii; memorialistică de război, biografii ale unor personalităţi militare; soarta prizonierilor de război; militari dispăruţi pe front; monografii ale unor opere comemorative de război sau ale unor unităţi combatante – batalioane, regimente, brigăzi, divizii, nave de luptă etc.).

La ediţia a X-a vor fi acordate următoarele premii:

  • Marele Premiu „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, în valoare de 1000 de dolari SUA;

  • Premiul „Sublocotenent Ioan R. Marinescu”, în valoare de 500 de dolari SUA;

  • Premiul „Căpitan aviator Alexandru Manoliu”, în valoare de 500 de dolari SUA.

Fiecare premiu va fi însoţit de câte o diplomă, precum şi de medalia cu efigia titularului de premiu.

Condiţii de premiere:

  1. Sunt considerate eligibile pentru a fi premiate lucrările de autor (colectiv) în limba română editate în anul 2023.

  2. În evaluarea volumelor propuse pentru concurs, membrii juriului vor ţine seama de următoarele criterii: valoarea ştiinţifică; noutatea temei; originalitatea conţinutului, analizei şi interpretării datelor de arhivă; stilul de redactare; aparatul critic; prezentarea grafică.

  3. Nu vor fi luate în considerare lucrările reeditate sau cele de ficţiune.

  4. Volumele câştigătoare vor fi stabilite de un juriu a cărui componenţă va fi aprobată prin decizia Biroului Executiv Central al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

  5. În cazul în care vor fi mai multe lucrări cu acelaşi număr de puncte, departajarea se va face în funcţie de punctajul obţinut la criteriul valoare ştiinţifică.

  6. Lucrările (cel puţin două exemplare) propuse pentru concurs se trimit prin poştă sau curier, în plic închis, cu menţiunea Premiile ANCERM, pe adresa: Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Bd. Ion Mihalache nr. 124-126, Sector 1, Bucureşti, Cod poştal: 011203.

  7. Termenul limită de depunere a lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Membrii A.N.C.M.R.R. din M.A.I., dornici să participe la concurs, sunt rugați să trimită eventualele lucrări la adresa mențională în anunț.

 

  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.