Luni 26 iunie 2023, în toată țara s-au desfășurat ceremonii pentru celebrarea Zilei Drapelului Național al României.

Conform legii, această zi a fost marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naţionale și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Drapelul este, alături de imn și stemă, un însemn reprezentativ pentru un stat, ilustrând, în același timp, individualitatea şi suveranitatea acestuia. Ramura istoriei care se ocupă cu studiul steagurilor diferitelor state și a evoluției acestora de-a lungul timpului, este vexilologia. Termenul provine din latinescul vexillum, desemnând un steag militar folosit în armata romană.

,,Steagul este România. Steagul este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este simbolul devotamentului, credinţei, ordinei şi al disciplinei ce reprezintă oastea. Steagul este întotdeauna trecutul, prezentul și viitorul țării, întreaga istorie a României” (Alexandru Ioan Cuza – iunie 1861).

La București, conducerea ANCMRR din M.A.I. a luat parte la ceremonia organizată în Piața Tricolorului din fața Cercului Militar Național.

Fotografiile care urmează provin de la manifestările care au avut loc, cu acest prilej, la Alexandria, București, Alba Iulia și Baia Mare.

One thought on “ZIUA DRAPELULUI

  1. Astazi este o zi solemna pentru cetatenii romani, combinand patriotismul si dragostea pentru tricolorul nostru. Cu totii sa cinstim Drapelul National al Romaniei, simbol al suveranitatii si al orgoliului nostru! Haideti sa votam in continuare pentru intarirea frumosului nostru tricolor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.