În data de 8 septembrie la Sfântu Gheorghe, de Sfânta Maria Mică, cu ocazia sărbătoririi a 79 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația fascisto-hortistă, a fost dezvelită statuia generalului erou Grigore Bălan, comandant secund al Diviziei 1 Munte, căzut la 13 septembrie 1944 în luptele pentru eliberarea Ardealului.

Statuia a fost plasată în incinta Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna.

La eveniment au luat parte oficialități locale, reprezentanți ai Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria”, precum și reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști din județul Covasna.

Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentată de domnii general-locotenent (r) prof. univ. dr. Liviu-Viorel Nemeș, membru al Consiliului Executiv, și colonel (r) ing. Nicolae-Gheorghe Ivan, președintele filialei Covasna a Asociației.

2 thoughts on “DEZVELIREA STATUII UNUI EROU AL NEAMULUI LA SFÂNTU GHEORGHE

  1. Un eveniment asteptat,, foarte important pentru orasul Sfantu Gheorghe care sa pastreze vie memoria ostasilor romani care au luptat pentru eliberarea Ardealului de Nord de sub ocupația fascista – hortistă, a primului general care a murit pentru eliberarea acestui teritoriu.
    Cinste rezervistilor din filiala Covasna a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare în Rezerva și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne (presedinte col (r) ing Nicolae Gheorghe Ivan) pentru prezenta activa in viata orasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.