Sucursala “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a filialei județene „Ștefăniță Vodă” a Asociației noastre, condusă de colonelul în retragere Vasile Vargan, a participat, de-a lungul timpului, la festivităţile organizate de Primărie şi de Garnizoana militară de Ziua Eroilor, Ziua Armatei Române, Ziua Marelui Eminescu, Ziua Unirii, a întreţinut monumentele din Cimitirul Eroilor, a ajutat familii nevoiaşe şi copii cu dizabilităţi, au contribuit la educaţia juridică, socială şi civică, prin organizarea, la nivelul instituţiilor de învăţământ a unor întâlniri tematice, a popularizat tradiţiile româneşti, prin intermediul Ansamblului vocal-instrumental „Piatra Şoimului”, participând la festivaluri internaţionale de folclor, o constantă fiind „Întâlniri bucovinene”, dar a şi sculptat, pe piatra de hotar a vremurilor, cu litera tipărită pe carte, ca testament spiritual, prin cărţile pline de talent ale coloneilor Vasile Ursachi şi Vasile Aioanei.

Întâlnirile de ianuarie, ca în fiecare lună, de altfel, au fost de bucurie, sărbătorire, omagiere şi aducere-aminte.

În cadrul primei întîlniri, de început de an 2024, au fost sărbătoriţi camarazii noștri Vasile Aioanei, Petru Bîndiul, Ioan Grigoraş, Vlad Cornel, Radu Zdrob şi Vasile Vargan, iar prezenţa edilului câmpulungean, ing. Mihăiţă Negură, a fost salutată, cu inima la chipiu, de cei care s-au înrolat întru adevăr, bine şi frumos, primind şi Diploma de onoare pentru colaborare excelentă şi pentru sprijinul filialei rezerviştilor.

Membru al Societăţii Scriitorilor fără Frontiere, al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, al cenaclurilor literare „Țara de Sus”, „Nectarie” şi „Maşina cu poeţi”, colonelul în rezervă Vasile Aioanei a scos la lumina zilei a patra carte, „Destine fracturate”, alături de celelalte trei cărţi apărute anterior „Casa Ileana”, „Misterul sentimentelor” şi „Pedeapsa divină”.

O altă întâlnire de ianuarie a avut loc în cadrul şedinţei de deschidere a celei de a lV-a ediţii a concursului de şah, tenis de masă şi table, organizat în cinstea zilei de 24 ianuarie – Cupa Unirii – care a avut loc în sala mare a Cazinoului din Vatra Dornei, când rezerviştii câmpulungeni s-au bucurat de revederea cu membrii celorlalte filiale din judeţ şi din Botoşani, fiecare primind, cu onor, o diplomă de participare. Deschiderea competiţiei a avut loc în noua sală de festivităţi a Cazinoului din Vatra Dornei, în prezenţa primarului Ilie Boncheş şi a viceprimarului Marius Râpan, care au fost gazde ospitaliere. Activităţile desfăşurate au constat în depunerea de coroane, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o scurtă expunere în Sala Oglinzilor, din incinta Primăriei Vatra Dornei, concursuri, ateliere de lucru. Întreaga manifestare s-a bucurat de prezenţa distinsă a generalului Vasile Moţoc.

La sfârşit de ianuarie, de sărbătoarea celor trei sfinţi, Vasile, Grigore şi Ioan, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, din Câmpulung Moldovenesc, cu binecuvântarea preotului plutonier adjutant șef (r) Nicolaie Moroşan, s-a făcut o pomenire a camarazilor care au plecat într-o lume mai liniștită, acum în număr de 106.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe camarazii rezerviști MAI.

2 thoughts on “CAMARAZII DE LA CÂMPULUNG MOLDOVENESC – PREZENȚĂ ACTIVĂ ÎN VIAȚA CETĂȚII

  1. Este impresionant sa vad cat de implicata este sucursala „Dragos Voda” din Campulung Moldovenesc in comunitatea locala si in mentinerea traditiilor romanesti. Este de laudat faptul ca au participat de-a lungul timpului la atatea evenimente importante pentru oras si ca au acordat sprijin familiilor nevoiase si copiilor cu dizabilitati. De asemenea, activitatile cultural-artistice desfasurate prin intermediul Ansamblului vocal-instrumental „Piatra Soimului” demonstreaza o dedicare deosebita pentru promovarea valorilor si obiceiurilor noastre traditionale. Felicitari pentru toti cei implicati si sper ca si in viitor sucursala va continua sa aduca bucurie si sarbatoare in comunitatea locala.

  2. Pe langa aceste activitati, sucursala noastra a avut si activitati culturale, cum ar fi lansarea cartilor scrise de renumitii colonei Vasile Ursachi si Vasile Aioanei. La inceputul acestui an, in cadrul primei intalniri, am sarbatorit camarazii nostri Vasile Aioanei, Petru Bindiul, Ioan Grigoras, Vlad Cornel, Radu Zdrob si Vasile Vargan, iar primarul campulungean, ing. Mihaita Negura, a primit o diploma de onoare pentru colaborarea excelenta si sprijinul filialei noastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.