Joi 23 mai 2024, la Centrul de pregătire și recuperare/refacere a capacității de muncă ”Excelsior” al Ministerului Afacerilor Interne din municipiul Brașov, s-au desfășurat lucrările celei de-a IX-a Conferințe Naționale a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, la care au luat parte delegați aleși la conferințele anuale ale filialelor Asociației.

Conferința s-a bucurat de participarea domnului Mihai-Cătălin Văsâi, prefectul județului Brașov, iar din partea structurilor centrale ale ministerului de prezența domnului comisar șef George-Cosmin Vasile, șef de serviciu în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane.

De asemenea, participanții la Conferință au primit cu mare plăcere salutul transmis de domnul academician Ion-Aurel Pop, președintele Academiei Române, precum și de domnul general-locotenent în retragere Neculai Băhnăreanu, președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” din Ministerul Apărării Naționale și colonel în rezervă Ovidiu Bîrlă, președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din DGIPI-MAI.

Conferința a avut următoarea la ordinea de zi:

1. Raportul privind activitatea desfășurată de organele de conducere ale Asociației în perioada iunie 2020 – mai 2024;

2. Aprobarea dării de seamă financiare pe anul 2023 și a planului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024;

3. Programul de activitate al Asociației pentru perioada 2024-2028;

4. Propunerile de modificare a Statutului Asociației Naționale și a statutelor filialelor;

5. Stabilirea cuantumului cotizației de membru, având în vedere modificările survenite în plan financiar și efectele inflației;

6. Măsuri organizatorice: alegerea președintelui Asociației, a Colegiului Central, a Consiliului Director și a comisiilor statutare.

Delegații prezenți la eveniment au analizat cu răspundere documentele prezentate de Consiliul Executiv, a aprobat activitatea desfășurată de organismele de conducere, central și locale, a Asociației, programul de activitate pentru următorii patru ani, precum și propunerile de modificare a Statutului.

De asemenea, cu majoritate de voturi a fost aprobată propunerea de mărire a cuantumului cotizației de membru, având în vedere efectele inflației și modificările survenite în privința pensiilor militare, cu începere de la 1 ianuarie 2025.

Ca urmare a aprobării propunerilor de modificare a Statutului Asociației Naționale și a statutelor filialelor componente, delegații prezenți la Conferință au ales noul președinte al Asociației Naționale, un nou Consiliu Director și cele două comisii statutare, respectiv Comisia de cenzori și Comisia de analiză a respectării Statului, în următoarea componență:

Consiliul Director: președinte și președinte al Asociației Naționale : general de brigadă (r) dr. Tudor-Dorel Sandu;

– prim-vicepreședinte : general-maior (r) medic dr. Marius-Mihai Dan;

– vicepreședinte : general de brigadă (r) Tudorel Ene;

– secretar general : colonel (r) dr. Constantin Florea;

– șef Departament organizare și resurse umane : general de brigadă (r) Ioan Crăciun;

– șef Departament juridic : general de brigadă (r) dr. Mihai Bădescu;

– șef Departament Protecție Socială: colonel (r) Vasile Bărbulescu;

– șef Departament Comunicare, cultură și tradiții: colonel (r) Valentin Uban;

– șef Departament financiar-contabil: colonel (r) dr. ing. Aurel Oprea;

– membru: prim-vicepreședintele filialei București – colonel Ion Dodan;

– membru: președintele filialei Teleorman – colonel Liviu-Sorinel Sandu.

Președintele Comisiei de cenzori a fost reales domnul colonel (r) Dragoș Chirică, iar președintele Comisiei de analiză a respectării Statutului, domnul general (r) dr. Ioan Hurdubaie.

Totodată Conferința a validat cei 59 membri ai Colegiului Central, care cuprinde toți președinții filialelor județene și un număr de delegați.

De asemenea, în unanimitate, în conformitate cu modificările Statutului, adoptate de delegații la Conferința Națională, domnul general (r) dr. Ioan Hurdubaie a fost ales președinte onorific al Asociației.

Lucrările Conferinței s-au desfășurat în condiții excelente grație sprijinului acordat de conducerea și membrii filialei Brașov a Asociației, cărora delegații prezenți le-au exprimat recunoștința și aprecierea totală pentru eforturile depuse.

Urmează ca, în perioada imediat următoare, noul Consiliu Director al Asociației Naționale să întreprindă demersurile necesare pentru validarea de către instanțele de judecată a modificărilor aprobate la Statutul Asociației și în componența noilor organisme de conducere.

MESAJ ANCMRR AIC

One thought on “A IX-A CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ A ASOCIAȚIEI

  1. Despre situația socio-profesionale a rezerviștilor s-a discutat ceva la Conferința de la Brașov?? Mă refer la soluțiile pentru actualizarea soldei de grad …
    Despre organizarea protestului din 07.06.2024 aveți ceva să ne comunicați sau așteptați să se rezolve de la sine totul și să iasă în stradă doar fraierii?
    Sunt convins ca ati avut probleme importante de discutat precum mâncarea, băutura și mărirea cotizațiilor …despre problemele reale ale rezerviștilor nimic… Rușine !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.