Ca în fiecare an Ziua Drapelului a fost sărbătorită și de către membrii Asociației noastre. La toate manifestările organizate cu această ocazie drapelul tricolor a fost binecuvântat de înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române, după care a fost sărutat de către oficialitățile prezente la ceremonie și apoi, în acordurile Imnului Național, a fost înălțat pe catarg.

La București membrii Consiliului Director al Asociației Naționale, în frunte cu președintele acesteia, general de brigadă (r) Tudor Sandu, au fost prezenți, începând cu ora 10.00, la ceremonia organizată cu acest prilej în Piața Tricolorului din fața Cercului Militar Național, la care a participat și președintele Senatului, domnul Nicolae-Ionel Ciucă.

La Alba Iulia Ziua Drapelului a fost sărbătorită în Piața Tricolorului din municipiu. La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor județene, cultelor religioase, unităților militare din garnizoană și asociațiilor de rezerviști și veterani, între care și cei ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I., filiala ”Avram Iancu”.

La Suceava o delegație a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I. filiala ”Ștefăniță Vodă” Suceava, în frunte cu președintele acesteia, domnul general maior (r) dr. Vasile Moțoc, la invitația Garnizoanei Suceava, a participat, începând cu ora 11.00, la Ceremonia publică de înălțare a Drapelului României. Marți, 25 iunie, de la ora 17.00, a avut loc ceremonia de coborâre a drapelului arborat în Piața Tricolorului care a fost depus la Biserica ”Sfînta Înviere”. Drapelul a fost sfințit în Sfânta Biserică și deplasat apoi în Piața Tricolorului din municipiul Suceava, iar în ziua de 26 iunie, începând cu ora 11.00, s-a desfășurat ceremonialul militar și religios destinat Zilei Drapelului Național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.