Biserica Ortodoxă Română l-a cinstit astăzi, 2 iulie, pe ”Sfântul Voievod Ștefan Cel Mare Și Sfânt” – domnitorul căruia, pentru sfințirea faptelor sale, poporul român îi înalță un pios omagiu de mulțumire și recunoștință.

Mănăstirea Putna – “Ierusalimul Neamului Românesc;, cum a numit M. Eminescu acest Sfânt locaș de închinare, comemorează astăzi 520 ani de la trecerea la cele veșnice a ”Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt”, motiv pentru care pelerini din toate colțurile țării, din Republica Moldova și Ucraina (Zona Cernăuți) au adus un pios omagiu de recunoștință celui numit de Papa Sixtină „Atlet al credinței”.

Omagiat și de străini, lăudat chiar și de dușmani, prețuit mult de poporul său, Ștefan cel Mare a intrat în conștiința românilor, dar și a altor popoare, ca un strălucit domnitor și unul din cei mai mari apărători ai creștinătății.

Cu acest prilej o delegație a filialei „Ștefăniță Vodă” Suceava a ANCMRR din M.A.I., în frunte cu președintele acesteia, general-maior (r) dr. Vasile MOȚOC, a participat la ceremonial, ocazie cu care a fost depusă o jerbă de flori la mormântul Voievodului din partea filialei, după care s-a participat la ceremonialul militar dedicat acestui moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.