ZIUA ORAȘULUI

Începând cu anul 1992, Oradea sărbătorește în fiecare an, la 12 octombrie, Ziua Orașului Oradea, dată care marchează două evenimente majore din istoria sa: 12 octombrie 1918, zi în care la Oradea, în casa dr. Aurel Lazăr, se semnează „Declarația de Independență a Românilor din Transilvania“, după care acest document este citit la Adunarea de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 și 12 octombrie 1944 – ziua în care Oradea este eliberată de către armatele române, cu numai câteva zile înainte de eliberarea ultimului oraș românesc, Carei.

La data de 12 octombrie 2018 s-a sărbătorit într-un cadru festiv „Ziua Orașului Oradea“, la care un mare număr de rezerviști din cadrul filialei județene a A.N.C.M.R.R. din M.A.I. au participat, alături de mii de locuitori ai orașului, la manifestările organizate cu această ocazie de Primăria Municipiului Oradea.

În deschiderea festivităților, îndrăgitul cântăreț Nicolae Furdui-Iancu a intonat Imnul României.


ZIUA ARMATEI ROMÂNE

Cu ocazia sărbătoririi, în data de 25 octombrie, a Zilei Armatei României, Garnizoana Oradea a organizat o ceremonie militară și religioasă la Statuia Ostașului Român din Parcul 1 Decembrie al municipiului. Evenimentul a debutat cu întâmpinarea oficialităților, salutarea drapelului de luptă și intonarea imnului de stat, după care, invitații prezenți au evocat în alocuțiunile lor, faptele de vitejie ale ostașilor români.

Au urmat apoi depunerile de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Ostașului Român, solemnitate la care au participat un număr mare de rezerviști din cadrul Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere – Filiala „Menumorut“ Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.