În data de 4 decembrie 2015, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș a avut loc adunarea generală de sfârșit de an a filialei judeţene Mureş „Alexandru Ioan Cuza” a A.N.C.M.R.R. din M.A.I., eveniment la care au participat 80 de membri.

Cu acest prilej, prof. univ. dr. Liviu Boar – directorul Arhivelor Naționale a judeţului Mureș a vorbit celor prezenţi despre semnificația zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

A urmat o informare de interes general pentru participanți și aspecte mai importante din ședința Colegiului Central al A.N.C.M.R.R. din M.A.I., desfășurată la data de 15.12.2015 la București, prezentată de președintele filialei, domnul colonel (r.) Vasile Tohăneanu. De asemenea medicul șef al Centrului Medical judeţean Mureș a prezentat o informare cu privire la asistența medicală a rezerviștilor și modul de asigurare a medicamentelor.

În acest cadru festiv a fost prezentat, de asemenea, ordinul ministrului afacerilor interne privind înaintarea în gradul următor, cu prilejul Zilei Naționale a României, a unui număr de 8 cadre militare în retragere, respectiv 8 ofițeri și un subofițer, membri ai filialei.

Din partea Consiliului Executiv al A.N.C.M.R.R. din M.A.I. i-a fost înmânată o Diplomă de Recunoștință domnului colonel (r.) Ioan Jeleriu, fost preşedinte al filialei, pentru întreaga activitate desfăşurată în timpul mandatului său.

Adunarea s-a încheiat cu o masă festivă şi cu un program de colinde tradiționale și cântece patriotice, susţinut de interpreții Ansamblului „Miorița” din Târgu Mureș, condus de profesorul Gheorghe Vanga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.