Duminică, 7 februarie 2021, Eroul Veteran de Război (jandarm) – colonelul în retragere SIMION GÂRLEA, a fost condus pe ultimul drum și înmormântat, alături de soția sa, în cimitirul din comuna Vitănești, județul Teleorman.

S-a stins din viață, în data de 6 februarie 2021, la venerabila vârstă de 102 ani (pe 1 septembrie ar fi împlinit 103 ani), unul, dintre mulții militari – eroi ai Neamului Românesc, despre care va rămâne consemnat pentru istorie, ca fiind EROUL care :

– timp de șase ani (între anii 1939 – 1945), a servit Țara, sub arme,timp de 1267 zile, cu riscul vieții, în Basarabia natală, dar și pe frontul din Rusia „;

– la întoarcerea de pe front, spre casă, a mers pe jos, circa 1.000 de kilometri, timp de patru luni;
A murit cu un gust amar, afirmând că ,,guvernanții nu fac ce trebuie, să le dea mai multă atenție, să-i respecte și să-i aprecieze mai mult pe veteranii de război…Mie, ca veteran, mi-a dat statul că am fost pe front, puțin peste 400 de lei, până de curând, când ne-a mărit la aproape 1.500 de lei”.

La slujba de înmormântare, alături de familie și rudele apropiate, i-au fost alături și oameni dragi acestuia, dintre cei care l-au cunoscut, îndrăgit și ajutat, între care: Carmen-Daniela Dan – fost ministru de interne,  Ștefan Mitroi – scriitor teleormănean (cu sprijinul căruia eroul a reușit publicarea însemnărilor sale din război în anul 2013, în volumul „Călimara cu sânge“), Florea Calotă – cunoscuta interpretă teleormăneană, de muzică populară, precum și reprezentanți ai venerabililor veterani de război și ai unor instituții centrale și județene : general-maior (rtg.) Stelian Dinu – președintele A.V.R. din M.A.I., general-locotenent (r.) Nezir Gelaledin,  comandor (rtg.) Marin Ștefan   – președintele A.N.V.R. – filiala Teleorman, inspectorul șef al I.J.J. Teleorman și adjunctul inspectorului șef al I.P.J. Teleorman.

A fost depusă o coroană de flori și din partea A.N.C.M.R.R. din M.A.I. de către colonel (r.) Liviu-Sorinel Sandu, președintele filialei Teleorman.

DUMNEZEU SĂ-L IERTE ! TOȚI CEI CARE AU AVUT PRIVILEGIUL DE A-L CUNOAȘTE ÎL VOR POMENI VEȘNIC PE EROUL NOSTRU!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.