MESAJUL

Consfătuirii anuale a președinților structurilor asociative reprezentative ale rezerviștilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională (Părți ale Acordului-Cadru) adresat tuturor rezerviștilor militari

Stimați camarazi,

Perioada pe care am parcurs-o o putem caracteriza, în sinteză, ca una complexă și dificilă din punctul de vedere al acțiunilor, demersurilor și luărilor de poziții ale structurilor asociative, Părți la Acordul-Cadru, față de contextul pandemic și politico-social al anului 2021.

Acest an a lăsat urme nemeritate în viața unora din familiile noastre, prin dispariția și trecerea la cele veșnice, a celor dragi.

Ne aplecăm capul cu smerenie și pioșenie pentru camarazii noștri care au plecat la oastea cerurilor.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Astăzi, la mai bine de patru ani de la convenirea Acordului-Cadru, putem spune că inițiativa de instituționalizare a relațiilor de cooperare dintre structurile noastre și mecanismele aferente au dus la desfășurarea unor activități în scopul: determinării decidenților politici să modifice prevederile actelor normative care mențin încă discriminări în sistemul de pensii militare de stat; sprijinirii eforturilor personalului din rețeaua medicală proprie, pentru contracararea răspândirii SAR-COV2; continuării acțiunilor în vederea dezvoltarii interesului privind serviciul și profesia de militar; promovării, cu rezultate mai bune, în societatea românească a Rezervei militare, ca pilon central al apărării țării în toate momentele esențiale ale istoriei moderne și contemporane ale României, inclusiv în perioada de restricții sanitare.

Și în aceste condiții grele, vă chemăm, dragi camarazi, să acționăm astfel încât decidenții politici să înțeleagă mai bine că între componenta activă și cea de rezervă trebuie să fie o sinergie funcțională, care să reprezinte, conform învățămintelor istoriei naționale, tăria capacității de apărare a țării în noul context geopolitic și geostrategic.

Stimați camarazi rezerviști militari,

Veniți alături de noi! Să creștem numărul membrilor și reprezentativitatea structurilor noastre asociative, să participăm la efortul național de responsabilizare pentru înlăturarea efectelor Pandemiei.

Acum, în prag de sărbători de iarnă, este timpul să ne aducem aminte de ceea ce ne unește.

Fie ca Sfânta zi a Nașterii Domnului să ne aducă lumină în suflet și simțiri nouă tuturor și celor dragi!

Fie ca Anul Nou 2022 să aducă tuturor rezerviștilor militari și familiilor acestora, împlinirea dezideratelor și speranțelor, fericire și multă sănătate!

Consfătuirea de Lucru a președinților structurilor asociative reprezentative din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională ( Părți la Acordul-Cadru) îi încredințează pe toți rezerviștii că vom folosi posibilitățile conferite de cadrul legal şi ne vom mobiliza eforturile în așa fel încât anul 2022, chiar în condițiile vitrege ce par a urma, să aducă împlinirea intereselor și doleanțelor tuturor rezerviștilor, indiferent de proveniența noastră instituțională.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

LA MULȚI ANI DRAGI CAMARAZI REZERVIȘTI!

PATRIE, ONOARE, DEMNITATE

București, 16 decembrie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.