Ziua Veteranilor din teatrele de operații a fost marcată și în acest an la Alba Iulia, sâmbătă, 11 noiembrie. Autoritățile au organizat un ceremonial care a cuprins slujba de pomenire a eroilor, alocuțiuni și depuneri de coroane de flori. Din partea filialei „Avram Iancu” Alba a ANCMRR din MAI au participat membri ai Comitetului Executiv, care au depus o coroană de flori.

În Cimitirul Veteranilor de război, a fost omagiat și eroul Vasile Claudiu Popa, decedat într-o misiune în Afganistan, care a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia iar Consiliul Local i-a acordat Post Mortem titlul de Cetățean de Onoare al orașului.

Claudiu Vasile Popa a căzut la datorie în data de 22 septembrie 2013 în Valea Tagab din Afganistan, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, executate împreună cu partenerii americani şi afgani.

Tot în acea zi şi-a pierdut viaţa şi camaradul său de arme, erou Adrian Postelnicu. Militarul a fost decorat post mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu însemn de război pentru militari, iar din partea Statelor Unite ale Americii a fost decorat cu „Steaua de Bronz”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.