Ziua Rezervistului Militar din 31 mai 2018, a fost sărbătorită de Sucursala Campulung a filialei județene Arges a Asociației noastre printr-o excursie organizată în nordul județului Dâmbovita, în stațiunea Padina.

La excursie au participat 28 membri ai sucursalei, în frunte cu președintele acesteia, domnul colonel (rtg.) Gheorghe Malea.

Primul popas a fost facut în municipiul Târgoviște, unde s-a vizitat Muzeul Evolutiei Omului și Tehnologiei în Paleolitic,  primul de acest fel din România și din Europa Centrală și de Sud-Est. Exponatele din muzeu prezintă  descoperirile cele mai importante făcute in paleoliticul superior si mijlociu din România.

S-a plecat apoi spre destinatia finală, prin localitățile Pucioasa, Fieni și Moroeni. Cu 15 km inainte de Sinaia, excursioniștii au luat-o în stânga, pe un drum ingust, cu serpentine și multe emoții din partea tuturor, printr-un  peisaj de vis…. Deasupra tuturor tronau, impunător, Babele și Sfinxul din masivul Bucegi.

Dupa o masă de prânz reconfortantă, s-a mers la Peștera Ialomitei. Situată în Muntii Bucegi, această peșteră este una dintre cele mai cunoscute din România, cu o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turistilor.

Le reușita excursiei și mulțumirea participanților au contribuit și jandarmii dâmbovițeni, conduși de colonelul Viorel Matei, inspector șef, care au acordat sprijinul logistic necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.