1. Prezența la depunerea Jurământului de Credință de către agenții poliției de frontieră
La data de 2 noiembrie 2018, într-un cadru festiv, a avut loc în Piața Unirii din municipiul Oradea depunerea jurământului de către cei 291 de absolvenți ai promoției de agenți de poliție de frontieră din cadrul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu“.
La eveniment au participat adjunctul inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, doamna comisar-șef de poliție Tatiana Ivan, prefectul județului Bihor, domnul Ioan Mihaiu, vicepreședintele Biroului Executiv Central al Corpului Național al Polițiștilor, domnul comisar șef de poliție Liviu Ghețău, oficialități locale, precum și oaspeți din Republica Moldova și Ungaria.
Directorul școlii, domnul comisar-șef de poliție Ionel Hotnoga a dat citire mesajului ministrului afacerilor interne doamna Carmen-Daniela Dan și le-a urat absolvenților mult succes în muncă și în viață.
La această emoționantă festivitate au luat parte și mai mulți membri ai filialei Bihor a A.N.C.M.R.R. care, după terminarea ceremoniei, au participat la o masă festivă oferită de organizatorii evenimentului.
2. Ziua Națională a României
La 1 decembrie 2018 Oradea a sărbătorit această zi prin organizarea unor manifestări care au debutat cu intonarea Imnului de Stat al României de către fanfara Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu“ din Oradea, urmat de tradiționalul Te Deum, oficiat de un sobor de preoți, după care au luat cuvântul istoricul Viorel Faur și prefectul județului Bihor, domnul Ioan Mihaiu. În alocuțiunea sa, profesorul universitar Viorel Faur a ținut să îi felicite pe orădeni pentru participarea numeroasă la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, precizând că pentru bihoreni această zi are o semnificație deosebită, deoarece la 1 decembrie 1918 au avut cea mai numeroasă reprezentare în sala Marii Uniri de la Alba Iulia, unde din cei 1228 participanți, 131 erau bihoreni.
A urmat depunerea de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, la care a participat o delegație formată din 28 de membri ai ANCMRR din MAI filiala „Menumorut“ Bihor, după care a avut loc o paradă militară, la care au luat parte trupele Batalionului 54 Transmisiuni, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, personalul SMURD şi Ambulanţei, Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, SRI, Şcolii Avram Iancu, Poliţiei Locale și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.
După încheierea festivităților, membrii filialei au participat la o masă festivă organizată de către conducerea filialei la restaurantul Royal din Oradea.
3. Criminalitatea transfrontalieră și dimensiunea cooperării interetnice – 100 de ani de abordări interdisciplinare
La data de 13 decembrie 2018 a avut loc la hotelul „Perla“ din Băile 1 Mai, conferința „Criminalitatea transfrontalieră și dimensiunea cooperării interetnice – 100 de ani de abordări interdisciplinare“, organizată în cinstea Centenarului Marii Uniri de către Universitatea Agora din Municipiul Oradea, având ca parteneri Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București, ANCMRR din MAI filiala „Menumorut“ Bihor și Centrul Euroregional de Prevenire și Combatere a Criminalității Transfrontaliere Oradea.
Pe parcursul mai multor ore au fost prezentate referate pe această temă de profesori de la universități din întreaga țară, printre care: profesor universitar doctor Elena Ana Iancu – decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Agora din Oradea, profesor universitar doctor Radu Carp din cadrul Facultății de Științe politice – Universitatea București, doctorand Alex Drăgulin, din cadrul Facultății de Științe politice – Universitatea București, doctor Alexandru Kiss – Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT – Oradea, general de brigadă (r.), conf. univ. dr. Vasile Creț, președintele ANCMRR din M.Ap.N. Filiala Bihor și mulți alții.