În noaptea de 27/28 aprilie 2021 a trecut în neființă colonelul în retragere Vasile Lăpăduși, membru al Asociației noastre, o personalitate proeminentă a științei criminalistice românești.

De numele său se leagă numeroase inițiative care au vizat promovarea acestei științe ca un mijloc deosebit de important de probare a vinovăției făptuitorilor acuzați de comiterea multor infracțiuni, prin recoltarea și analiza urmelor lăsate de aceștia la locul faptei.

A fost unul dintre promotorii înființării Asociației Criminaliștilor din România, al cărei secretar general a fost ani buni, al Revistei de Criminalistică, publicație cunoscută și apreciată și pe plan internațional, a contribuit ca autor și coautor la elaborarea multor lucrări de criminalistică aplicată, între care se distinge un Tratat practic de criminalistică, apreciat și peste fruntariile țării.

A sprijinit cu toată ființa formarea și pregătirea unei pleiade întregi de criminaliști din poliție, parchete, tribunale, avocatură și alte domenii conexe, numeroși dintre învățăceii săi ajungând personalități de frunte în lumea celor care luptă pentru triumful adevărului prin mijloace tehnico-științifice de înaltă clasă și de ultimă generație.

Pentru spiritul său de dăruire,  de sacrificiu și de împărtășire fără egal și discriminare, către toți cei cunoscuți,  a cunoștințelor și priceperilor sale, pentru omenia și bunătatea sa, toți cei care l-au cunoscut l-au alintat, cu îngăduință și apreciere, cu apelativul „Unchiul”.

Plecarea sa dintre noi constituie o mare pierdere pentru acest domeniu de vârf al luptei împotriva răului, iar toți cei care îl cunosc vor resimți din plin această dispariție.

Suntem convinși că și pe celălalt tărâm spiritul său de dreptate își va găsi întrebuințarea, chiar dacă nu știm de va fi nevoie de așa ceva în lumea de apoi.

Dumnezeu să te odihnească în pace drag prieten !

Adio și nu te vom uita !

CONSILIUL EXECUTIV AL ANCMRR din MAI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.