În cadrul manifestărilor consacrate Zilei Naționale a României și a 103 ani de la Marea Unire, în numeroase localități ale țării au avut loc ceremonii de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele Eroilor Neamului, precum și parăzi militare.

Președintele A.N.C.M.R.R. din M.A.I. a avut marea onoare de a fi invitat și a participa la Parada militară națională organizată în Piața Arcului de Triumf din București.

Conducerile filialelor județene ale A.N.C.M.R.R. din M.A.I. au fost invitate de asemenea și au participat la manifestările organizate cu acest prilej pe plan local.

Ilustrăm cu câteva exemple prezența camarazilor noștri din Asociație la aceste activități omagiale:

Marți 30 noiembrie, la Alba Iulia, au avut loc ceremoniile de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor neamului. Membrii filialei „AVRAM IANCU” Alba, au depus o coroană de flori la monumentul Eroului Național AVRAM IANCU, în semn de veșnică recunoștință și pios omagiu.

Din partea filialei Bihor la manifestarea ocazionată de sărbătorirea Zilei Naționale au participat 10 membri – generali, ofițeri superiori și subofițeri.

Camarazii de la Brăila au fost prezenți, și ei, la parada militară organizată în localitate de Ziua Națională a României.

Și prietenii noștri din filiala Cluj au fost prezenți la festivitățile prilejuite de Marea Sărbătoare a României.

  

Camarazii de la filiala Ialomița au fost și ei prezenți la manifestările ocazionate de Ziua Marii Uniri.

Membrii filialei „Pintea Viteazu” Maramureș au participat, alături de celelalte asociații ale Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din județ, la ceremonialul militar și religios în amintirea eroilor care prin sacrificiile lor au înfăptuit un ideal național. După ceremonial, a urmat depunerea de coroane la busturile lui I.C. Brătianu și Iuliu Maniu, la grupul statuar Avram Iancu și la bustul lui George Pop de Băsești.

Camarazii filialei Teleorman au participat, împreună cu camarazi din toate structurile asociative ale Sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și cu veteranii de război, la ceremonia publică organizată la cele două monumente ridicate în cinstea și memoria eroilor alexăndreni și teleormăneni, căzuți în Primul Război Mondial (amplasate în fața Primăriei Municipiului Alexandria și în fața Prefecturii Teleorman).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.