DESCĂRCARE DOCUMENT

Având în vedere cererile persoanelor care beneficiază de plata drepturilor prin Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. referitoare la aplicarea prevederilor noii legii a pensiilor militare, vă comunicăm următoarele:

La data de 27.07.2015, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, care, potrivit prevederilor art. 123, va intra în vigoare la data de 01.01.2016.

La art.60 din Legea 223/2015 este reglementată procedura de actualizare a cuantumului pensiilor militare, la cererea persoanelor ale căror drepturi de pensie au fost deschise înainte de intrarea în vigoare a legii.

De asemenea, art.109 din lege, prevede că pensiile recalculate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pensiile revizuite conform O.U.G. nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pensiile stabilite în baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensiile plătite în baza Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, devin pensii militare în înţelesul Legii nr. 223/2015 şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie.

Procedurile de actualizare şi recalculare se stabilesc prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale, care se emite în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

Numai după emiterea ordinului comun, Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. va dispune măsuri pentru îndeplinirea obligaţiilor legale, sens în care va informa persoanele beneficiare de necesitatea depunerii cererilor prin intermediul site-ului M.A.I. şi al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din M.A.I..

2 thoughts on “Buletin informativ cu privire la pensiile militare

  1. beneficiarii pensiilor platite pe legea 241/2013, sunt exclusi la restituirea diferentelor de pensii, asa cum prevad normele in proiect la art.6 ? Stim ca acest punct a fost sustinut de dusmanul de moarte al militarilor pensionari, Marele Jurist Comandor, fost secretar de partid, C.Alexandru de la ancmrr din mapn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.