Cu prilejul împlinirii unui sfert de veac de la înființarea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI și a Zilei Rezervistului Militar, Filiala „Alexandru Ioan Cuza” Mureș a organizat, în data de 31 mai 2016, la Complexul de Agrement și Sport „Mureșul” din Târgu Mureș, Casa de Oaspeți a Primăriei, o întâlnire colegială cu rezerviștii filialei și ai sucursalelor județene.

La acest eveniment au fost invitați – și au participat – reprezentanți ai Prefecturii Mureș, Consiliului Județean, Primăriei, șefii structurilor militare din MAI și MApN, directori ai instituțiilor deconcentrate, colegii rezerviști din MApN, SRI, STS etc.

În calitate de președinte al filialei domnul colonel (r.) Vasile Tohăneanu, a prezentat un scurt istoric al Asociației de la înființare până în prezent. O retrospectivă a Zilei Rezervistului Militar a fost prezentată de prof. dr. Liviu Boar, fost director al Arhivelor Naționale Mureș. Au fost acordate diplome de excelență și aniversare invitaților și rezerviștilor și au fost prezentate înaintările în grad aprobate, cu ocazia Zilei Rezervistului Militar, de către ministrul afacerilor interne și inspectorii generali.

În continuare Ansamblul Artistic „Miorița” din Târgu Mureș, prin soliștii Ciprian Istrate, Alexandra Răuță și Gheorghe Vanga, au susținut o suită de cântece populare și de petrecere, iar dansatorii au prezentat un șir de variate și frumoase dansuri populare românești.

Toți cei prezenți s-au arătat deosebit de încântați de întâlnire și de programul derulat cu această ocazie, exprimându-și dorința ca și viitoarele întâlniri să fie organizate în același mod.

One thought on “Ziua Rezervistului la filiala Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.