DESCĂRCARE DOCUMENT

Ca urmare a aplicării prevederilor art. II punctul b) din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, începând cu data de 1 iulie 2017 au fost mărite  cu 15% soldele cadrelor militare în activitate, inclusiv ale jandarmilor, pompierilor şi celor încadraţi în alte structuri militare ale Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit informaţiilor primite de la conducerea Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere această situaţie, toţi membrii Asociaţiei, proveniţi din Jandarmerie, Pompieri şi alte structuri militare din M.A.I., care au trecut în rezervă până la data de 1 ianuarie 2016,  vor completa şi  trimite  Casei de Pensii Sectoriale a M.A.I., prin e-mail, fax sau poştă, până cel mai târziu la 14 septembrie 2017, cererea anexată, în vederea actualizării pensiilor, conform prevederilor art. 60 din Legea 223/2015.

Fac excepţie poliţiştii, întrucât soldele celor aflaţi în activitate vor fi majorate cu data de 1 octombrie 2017.

CONSILIUL EXECUTIV AL A.N.C.M.R.R. din M.A.I.

181 thoughts on “Comunicat referitor la actualizarea pensiilor militare

 1. De ce numai cei ieșiți la pensie până la 01.01.2016 să facă cerere (conform cu cele scrise de dvs.)? Cei ieșiți la pensie după această dată nu trebuie să facem cerere?
  Eu am ieșit cu 01.07.2016.

 2. În adresă, se vorbește doar despre structurile militare actuale ale MAI, poliția fiind
  tratată separat și discriminatoriu, urmând a fi reglementată după 01.10.2017. Se omite că, până la demilitarizare, toate subdiviziunile ministerului erau unitați militare, iar noi considerați militari, cu drepturile și obligațiile aferente statutului. Personal, fiind pensionat la 30.11.2001, m-am considerat și mă consider și acuma, militar, Nu am beneficiat de statutul de polițist, care nu-mi este aplicabil. Sunt absolvent de școală militară a M.I., cu durata de 2 ani, cu stagiul militar în termen indeplinit, timp de 1 an și 4 luni. Deci militar get beget.
  Cred că trebuie să cereți suplimentar informații casei de pensii sectoriale, prin ANCMRR din MAI . Dacă casa de pensii este întârzie recalcularea după 14.09.2017, înseamnă că mi se blochează actualizarea pensiei. Dacă aștept actualizarea, pentru poliție, risc să rămân pe dinafară, întrucât nu am avut statutul de polițist, la data pensionării fiind cadru militar. De ce, după modelul MAp.N, actualizarea nu se face din oficiu? Avem colegi, în zone izolate, cu afecțiuni neuro motorii, fără posibilități de informar, care vor rămâne fără actualizarea pensiei, desigur din vina Casei sectoriale de pensii a MAI. dar și a asociției noastre naționale. Aștept răspuns urgent.

 3. dan..
  din lege
  ART. 60
  (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, în procentele stabilite la art. 29, 30 şi 108 şi în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie, astfel:
  a) potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi a mediei soldelor de funcţie/salariilor de funcţie îndeplinite în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, la cererea persoanelor ale căror drepturi de pensie au fost deschise înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi;
  b) în funcţie de gradul militar/profesional deţinut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi media soldelor de funcţie/salariilor de funcţie deţinute în cele 6 luni alese conform prevederilor art. 28 pentru drepturile de pensie deschise în baza prezentei legi.

  ..e clar?!

  • Răspuns D.lui Niki Vasile: Când citezi un text de lege fă-l actualizat. Deci la 24 august 2017 ora 9:03 ați citat art. 60 din Legea nr.223/2015. La 07.08.2017 a intrat în vigoare OUG nr. 59/2017 după care art. 59 din Legea 223 a fost modificat și sună astfel: „Art. 59. Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.”
   Și art. 60 a fost modificat și are actuala formă:„Art. 60. La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.” ATÂT !!! Așadar ați citat un articol care este abrogat implicit și acum are o altă formă Ne place, nu ne place aceasta este forma până când intră în dezbaterea Parlamentului. Va rămâne așa sau nu, este o altă discuție. E CLAR !?
   S-a difuzat și un model cerere de actualizare a pensiilor întemeiată pe un articol abrogat implicit și căruia i s-a dat o altă formă. Este un asalt de cereri ale polițiștilor pensionari de actualizare a cuantumului pensiilor cu salarii ale personalului activ care , până acum la 10 septembrie 2017, NU AU FOST MAJORATE! Spre regretul meu majoritatea colegilor care au depus cereri nu au citit textele de lege. După ce legiuitorii au creiat o bulibășeală legislativă și aberantă , începând cu OUG. 57/2016 și continuând cu OUG 59/2017 ne punem și intr-o postură deloc plăcută să revendicăm drepturi ce ne-au fost tăiate. Să nu uităm că în activitate noi am fost puși să aplicăm legea. Acum nu o mai citim?

 4. ,,niki vasile,, să ințeleg că cei ieșiți la pensie-militarii M.A.I.-după data de 01.07.2016, nu trebuie să facă cerere deoarece au alese cele 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate. Mulțumesc anticipar!

 5. Citez din comunicat: „începând cu data de 1 iulie 2017 au fost mărite cu 15% soldele cadrelor militare în activitate, inclusiv ale jandarmilor, pompierilor şi celor încadraţi în alte structuri militare ale Ministerului Afacerilor Interne.” Formulare corecta: începând cu data de 30 IUNIE 2017 a fost MAJORAT cu 15% CUANTUMUL BRUT AL SOLDELOR DE FUNCTIE la cadrele militare…Si totuși nu exista aplicare uniformă la Casele de Pensii Sectoriale? Vezi comunicat CPS MAN din data de 21.08.2017.

 6. ,,niki vasile,, si „Mos” -Adica -militarii M.A.I. ieșiți la pensie.-după data de 01.07.2016, nu trebuie să facă cerere deoarece pensia lor va fi marita implicit, conform ART.60, aliniatul 1 litera a din LEGEA 223/2015????

 7. Politistii care sau pensionat dupa data de 01.01.2016, depun cerere catre CPS a MAI in vederea actualizarii pensiei conform art.60 din Legea 223/2015,

 8. cuna…
  unde scrie că cei ieșiți la pensie în baza legii 223, deci după 1.1.2016, trebuie să facă cerere?
  art.60.
  pct.1.
  lit. b) în funcţie de gradul militar/profesional deţinut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi media soldelor de funcţie/salariilor de funcţie deţinute în cele 6 luni alese conform prevederilor art. 28 pentru drepturile de pensie deschise în baza prezentei legi.

 9. Cei de la m.ap.n și de la s.r.i. le-au comunicat pensionarilor lor să nu facă cerere, că vezi doamne că ei vor face actualizarea în baza ordinului comun, care spune că aceasta se face ,,de regulă din oficiu,,.
  Adică cam când ar vrea mușchii respectivilor!
  Dar ce are prioritate?
  O lege sau un ordin de miniștri, contrar legii respective?
  Cred că m.ap.n și s.r.i. vor avea probleme!

 10. Poate iese un oficial sau transmite un comunicat prin care sa ne lămurească cine trebuie și cine nu sa facă cerere și ăsta pentru cei care interpretează greșit sau nu știu sa citească legea.

 11. Nu mai cautati formulare tipizate de cerere pentru actualizare pentru ca am impresia ca nu gasiti pe Internet niciunde. Faceti sigurei cerere in care, avand in vedere Legea 152/2017 cu articolul care prevede marirea cu 15%, invocati prevederile art. 60 cu aliniatele respective, din Legea 223/2015, in baza caruia solicitati Casei de pensii sectoriala MAI sa procedeze la actualizarea pensiei militare. Nu uitati sa atasati la cerere un cupon de pensie cat mai actual in original. Ce-i asa de complicat?

 12. Toți pensionarii militari care sau pensionat în baza Legii nr.164/2001 vor beneficia de actualizarea pensiei militare de stat conform art.60 al.1 din Legea nr.223/2016 cu 15% ca urmare a intrării in vigoare a Legii nr.152/2017 pentru aprobarea OUG nr 99/2016!

 13. Nu vă doare mâna dacă faceți o cerere. Nu vedeți că nu este un document semnat și ștampilat (scanat). Și nici nu iese un purtător de cuvânt să afirme în fața camerelor de luat vederi. Deci, este o mică – mare abureală.

 14. Un comunicat la mișto nu poate modifica un articol din legea 223/2015. Faceți cerere și nu veți regreta. După 15.09.2017 își încetează efectul. Ei spun că din oficiu, dar după lege (după 6 luni). După 6 luni, deja e istorie. Hârtia este ieftină, 7 lei recomandata cu confirmare de primire. Chiar dacă s-ar face din oficiu, nu se va da retroactiv, pentru că nu ați avut interes, manifestat printr-o cerere. Succes!

 15. cineva care a primit decizie cu recacularea ,pe decizia noua recalculata .a iesit o suma cu mult mai mica decat cea in plata , dar undeva pe decizie ,cu litere mai accentuate scrie suma care ramane in plata, ce o fi asta net sau brut ,deoarece pe talonul din august nici brutul nici netul nu corespunde

 16. Ce iti ie si cu casa sectorialaa MAI nu stiu unde sa ma mai adresez am iesit in 2012 pe caz de invaliditate in 2016 am iesit la limita de varsta si nici acum nu mia dat pensia decat cea mizerabila de invaliditate tot am facut demersuri si imi zice sa astept e posibil asa ceva cine imu da un sfat

 17. nu putem lua cu legatura cu nimeni de a casa de pensii , nici la acel nr de telefon pus la disp pensionari ,ori suna ocupat ori nu rasp numeni.

 18. 1. De ce este necesara depunerea unei cereri si nu se apkica din oficiu prev art. 60/Lg. 223, ca la MAPn?
  2. Marirea salariala s-a produs inainte de intrarea in vigoare a Ord. 59, prin urmare actualizarea cuantumului pensiilor conf. art. 60/lg. 223/2015 trebuie aplicata pt toti. Asta e interpretarea corecta. Eu am introdus aceasta drept capat de cerere in procesul intentat Casei de pensii a MAI. in leg. cu recalcularea pensiei. Aceasta cauza are drept capete principale de cerere pastrarea indexarilor dobandite anterior si atacarea cu exceptie de neconstitutionalitate a OUG nr. 57/2015.

 19. Am primit in scris de la CSP ca se vor achita conf.art.67 din Legea bugetului de stat in trim.IV,in functie de alocarile primite.

 20. am sunat la casa de pensii si mi -au spus ca restantele de bani se vor da , ori la sfarsitul lunii noiembrie , ori la inceputul lunii decembrie !
  am vorbit si telefonic cu d-nul Coarna de la SNPPC si mi-a spus ca banii se vor da in luna Decembrie !

 21. Dar politistii de frontiera? Sunt impreuna cu politia? E o confuzie mare, pt ca din cadrele PF in activitate, cei pe care i-am intrebat, nu stiu bine ce s-a intamplat la 1 iulie 2017, adica marire, indexare, sau restante evhipament/norma hrana. Pt ca nu s-explicat nimic si nici nu s-a cunoscut mare lucru in urma impozitarii

 22. Citez din raspunsul primit astazi, 02.11.2017, de la C.P.S. a M.A.I. la solicitarea mea: „…DREPTURILE. DUMNEAVOASTRA DE PENSIE VOR FI ACTUALIZATE IN MOMENTUL IN CARE VOR FI APROBATE NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE AL ALGORITMILOR DE CALCUL PENTRU EFECTUAREA OPERATIUNILOR SPECIFICE REZULTATE DIN LEGISLATIA CE REGLEMENTEAZA DOMENIUL PENSIILOR MILITARE DE STAT”

 23. Se primesc instiintari scrise de la casa de pensii, catre cei care au facut cerere de actualizare, si se specifica faptul ca dupa ce vor fi emise normele de aplicare a ACTUALIZARILOR, se va trece la calcularea lor.
  Termen : la pastele cailor din partea guvernantilor pesedisti .
  Intru vesnica lor pomenire. Si se specifica ca nu are voie nimeni sa moara pina nu primeste actualizarile, functie de marirea soldei de functie cu 15%.

 24. Pentru actualizarea pensiilor militare conform art.60 al.1 din legea nr.223/2015 nu mai este nevoie de elaborarea altor norme!Pur si simplu trebuie aplicate prevederile legii nr.152/2017 pentru aprobarea O.U.G. nr.99/2016!Nu mai trebuie invocate alte norme!Asta este e o invenție de-a lor ca să
  tragă de timp! Se taraganeaza actualizarea pensiilor militare in mod voit!Prosteala si iar rosteala!

 25. Am primit instiintare prin care se specifica faptul ca ,,drepturile de pensie vor fi actualizate in momentul in care vor fi aprobate normele metodologice de aplicare al algoritmilor de calcul pentru efectuarea operatiunilor specifice rezultate din legislatia ce reglementeaza domeniul pensiilor militare de stat. Daca O.U.G. nr. 59/2017 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu a intrat in vigoare cu data de 15.09.2017 iar Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea O.U.G. nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare a intrat in vigoare cu data de 30.06.2017, exista ORDINUL M.A.I. nr. 31 din 12 februarie 2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat. Nu mai inteleg nimic!!!

 26. Confirm cele scrise de domnul Duma Cornel. Atat domnul Coarna cat si M.A.I mi-au comunicat scris ca diferentele la pensiile recalculate vor intra in plata in luna decembrie.Probabil dupa ultima rectificare bugetara pe 2017.

  • Multumesc, un raspuns mai exact, caci si mie mi-a raspuns tot in scris d-na ministru, ca diferentele la pensiile recalculate se vor acorda in trim. IV.

 27. Prin telefon, in urma cu doua saptamani, cei de la casa de pensii au spus ca nu au primit nimic de la minister, fara nici un termen.

 28. ROMÂNIA
  MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
  CASA DE PENSII SECTORIALĂ
  -05.10.2017-
  COMUNICAT DE PRESĂ
  nr. 7 din 05.10.2017
  În data de 05.10.2017, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale a
  efectuat plata diferențelor cuvenite ca urmare a procesului de recalculare a pensiilor potrivit
  prevederilor art. 109 alin. (1) şi ale art. 110 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile
  militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, ce reprezintă diferenţe de pensie de
  la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi
  până la punerea în plată a pensiilor recalculate, în conformitate cu prevederile art. 67 din Legea
  nr. 6/2017 – Legea bugetului de stat pe anul 2017.
  Astfel, un număr de 11.802 de pensionari urmează să primească, în cont sau prin
  mandat poștal, după caz, drepturile bănești cuvenite.
  Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale

 29. Comunicat de presă – Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale

  marţi, 7 Nov 2017, 17:41 • Comunicate
  126 afişări

  Casa de pensii sectorială a M.Ap.N. a achitat, pe data de 7 noiembrie, unui număr de peste 7.000 de pensionari militari, diferențele rezultate între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 și cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010, cu modificările și completările ulterioare, și cele ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările și completările ulterioare.

  Drepturile au fost achitate pentru punerea în aplicare a dispozițiilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare. Pentru 6.585 de pensionari, care au depus cereri până la data de 30 septembrie 2016, suma totală de plată a fost de aprox. 25,8 milioane lei, iar pentru cei 473 de pensionari care au depus cereri în perioada 1 octombrie 2016 — 30 septembrie 2017, suma totală de plată a fost de aprox. 3,5 milioane lei.

  Pentru cererile depuse în perioada 01 octombrie 2017 — 31 decembrie 2017, diferențele aferente anilor 2011-2013, se vor plăti într-o singură tranșă, în luna decembrie 2017.

  De asemenea, Casa de pensii sectorială a M.Ap.N. a achitat toate drepturile cuvenite urmașilor urmașii personalului armatei decedat ca urmare a participării la acțiuni militare, precum și ale soțului și/sau ale copiilor personalului armatei încadrat în grad de invaliditate ca urmare a participării la acțiuni militare, în conformitate cu prevederile Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.88/2016, respectiv: pensii de urmaș, indemnizații și burse de studii.

  La momentul actual, la nivelul Casei de pensii sectoriale, nu există întârzieri sau restanțe la plata drepturilor cuvenite pentru beneficiarii de pensii militare de stat și alte drepturi sociale.

  În eventualitatea apariției unor neclarități sau nemulțumiri legate de cuantumul pensiilor sau al diferențelor primite, Casa de pensii sectorială a MApN va asigura întregul sprijin pentru clarificarea cu celeritate a tuturor aspectelor ridicate de către pensionarii militari și beneficiarii de drepturi sociale.

 30. Fraierii de la MAI mai asteapta pana ce vine Craciunul sau Anul Nou! Sa le fie rusine ca nu au curajul sa iasa macar cu un comunicat de presa! Rusine!!!

 31. Achitarea diferentelor se face probabil dupa bunul plac,atat timp cat,colegi de-ai mei care au depus cerere mai tarziu,au primit de luni bune diferentele!Probabil voi primi drepturile precum prima pensie,dupa 7 luni.Pentru unii muma,pentru altii ciuma!

 32. Niste puturosi dezinteresati. Parca ar da de la ei. Au scos telefonul din furca si suna numai ocupat.Ne ignora.Or sa ajunga si ei pensionari si vor vedea cum e. Au impresia ca vor ramane vesnic tineri.Se intoarce roata….MAPN s-a ocupat de oamenii lui impreuna cu ministrul care s-a implicat. Nu acelasi lucru s-a intamplat si la MI.

 33. Cei din conducerea ANCMMR MAI sa citeasca si ei comunicatul dat in 07.11.2017 al CSP din Ministerul Apararii.Apropo cand sunt alegeri sa-i felicitam pe acesti sefi cu suspendarea ?

 34. astazi, am primit pe card , pensia curenta si diferenta din suma taiata in cursul anului 2013, in conformitate cu art. 121/ legea 223.2016

 35. STITI CUMVA DACA LA CEKBANC S-AU VIRAT PENSIILE /,? DECE CASA DE PENSII NU AU UN SAIT CU FELUL VIRARII PENSIILOR LA BANCI , LA CEK INTOTDEAUNA NU STIM CAND PRIMESC PENSIILE DE LA CASASECT A MAI .

 36. La BRD , pensiile se ridica pe 10 ale lunii iar la CEC pensiile se ridica pe 14 sau 15 ale lunii. Eu am fost la CEC si m-am transferat la BRD. Si la Banca Transilvania intra tot pe 10.

 37. multumesc . voi face transerul .cat de curand , astia de la cec primesc pensiile si le pun pe card cand vor ei . au un protocol ,dar cred ca nici pe asta nu il respecta .ii tin cate 2 zile ca le aduca lor dobanzi .

 38. Buna ziua . Primesc si eu pensie de urmas pentru copii, dupa sotul, care a fost ofiter MAI, dar pana astazi, 14.11.2017 nu am primit pensia aferenta lunii in curs.Primesc pensia pe card si deobicei pe 12 ale lunii era in cont. Stie cineva daca s-au virat pensiile pe luna in curs pentru pensionarii MAI ?

 39. Nu a avut nicio valoare aceasta cerere, deoarece nici la data actuala cei de la Casa de pensii MAI nu au programul necesar pentru a rezolva aceasta problema Decat sa ne trimita adrese cu scuze si justificari mai bine isi bateau capul cu programul.

 40. In Monitorul Oficial, 905/17.11.2017, a aparut OUG 83 cu rectificarea bugetara. Foarte multi bani vor intra in conturile multor pensionari din MAI, care au in urma recalcularilor au avut mariri de cuantumuri la pensii..

 41. EU AM TRECUT IN REZERVA CUDREPT DE PENSIE MILITARA IN 01 OCTOMBRIE 2001 DUPA 42 ANI DE MUNCA ,DIN CARE 34 CA MILITAR POMPIER.PRIN RECALCULARE SA INJUMATATIT PENSIA MILITARA.CEALALTA JUMATATE ESTE IN PLATA!!!!!!!!!!!!!!.CEI CARE AU IESIT ACUM LA PENSI LA VARSTAICA SI ANI DE MUNCA FOARTE PUTINI,AU PENSIA MILITARA DE TREI ORI MAI MARE CA A MEA. IN CE TARA TRAIM?

 42. SAVA tu macar ai luat ajutoare si compensatorii .Cei iesiti dupa 2010 nu au primit nimic deci e normal sa aiba si eï macar pensie mai mare.Avantaj tot tu Tauteanu Sava

 43. pe decizia de pensie ,in urma recalcularii , primita in 28 iulie 2017 , mi se specifica faptul ca raman cu pensia mai mare deoarece in urma recalcularii , este mult diminuata .Pe decizie insa mi se specifica o suma mai mare cu 140 mai mult decat netul din fluturas ,aceata suma nu stiu ce reprezinta si daca inseamna ca o voi primi retroactiv .Mai este cineva in aceasta situatie si daca stie ce reprezinta:

  • Va precizez ca suma din decizie este pensia bruta ,care se impoziteaza cu 16 % (ce depaseste 2000 lei ) si
   aceasta reprezinta netul din talonul de pensie !

 44. O INTREBARE?CUM S-A TRANSFORMAT PRIN RECALCLARE PENSIA DIN 31OCT.2001 DE 6 455 6OO LEI IN 1900 LEI,DACA REFORMA MONETARA A FOST FACUTA IN AUGUS 2006 SI CINE,CAND SI CUM POATE ANULA O DECIZIE DE PENSIE DATA IN URMA UNEI HOTARARI JUDECATORESTI DIN FEBRUARIE 2015.IN CE TARA TRAIM.

 45. Stimati colegi! Referitor la problema majorarii pensiei, s-a discutat aici pe larg aceasta problema, s-a analizat si art. 60 si faptul ca de la casa s-au primit raspunsuri ca nu au metodologii de calcul, dar nu s-a observat o prevedere a art. 109 pct (2), si anume ca ,,Prima actualizare prevăzută la art. 60 alin. (1) lit. a) se realizează în termen de maximum 24 de luni de la data primei majorări a soldelor de grad/salariilor gradului profesional și/sau soldelor de funcție/salariilor de funcție ale militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special și se aplică începând cu luna majorării acestor drepturi.” Deci e timp sa asteptam majorarea, …. sa mai citim inca o data ultimile cuvinte! Cat despre restante nu ne ramane decat sa mai asteptam! De asemenea am vazut ca se fac confuzii intre indexari si majorari. Sa fim mai atenti la acesti termeni!

 46. stie cineva daca se acorda in trimestrul 4 restantele la pensiile recalculate in 2016 ale MAI Era vorba ca in trimestrul 4 al anului 2017.

 47. Buna seara! Sunt pensionar (jandarm) grad III de invaliditate din 01.10.2016. In conformitate cu maririle salariale ale cadrelor mai din iulie 2017 nu trebuiau actualizate si pensiile miltare? Am sunat La casa de pensii si nu raspunde nimeni. Astept un raspuns ! Multumesc

 48. Apropo de diferentele la pensiile MI. Semestrul IV e pana pe 31.12.2017la ora 24.00. Or sa ni le dea atunci? Puturosii lumii. I-as da pe toti afara, sa vina unii mai competenti…astia dorm pe ei..si mai scot si telefonul din furca….

 49. IN SFIRSIT MAI ASTAZI A EMIS UN COMUNICAT DE PRESA PRIN CARE ANUNTA CA IN LUNA DECEMBRIE SE VA DA DIFERENTELE LA 16000 DE PENSIONARI

 50. Vorba e ca in decembrie vor primi diferentele rezultate din recalculare pe L 223 doar cei cu pensii mici! Cica nu sunt bani pt toti.Ceilalti cu pensii mai mari trebuie sa mai astepte pana in 2018.

 51. Pensii recalculate pentru 16.000 de pensionari din M.A.I.

  O altă măsură luată la nivelul MAI, se referă la faptul că din decembrie se vor plăti diferențele de bani rezultate în urma recalculării pensiilor pentru angajații MAI care au ieșit la pensie înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat.

  La acest moment procesul de recalculare a pensiilor din MAI este finalizat în proporție de 80%, în luna decembrie urmând să primească diferențele rezultate în urma recalculării aproape 16.000 de pensionari.

  Plățile vor fi acordate începând cu pensiile cele mai mici, procesul urmând să continue în ordinea crescătoare a acestora. Cei aproximativ 16.000 de pensionari care vor primi aceste diferențe rezultate în urma recalculării au pensii cuprinse între 540 de lei și aproximativ 7.000 de lei.

  Persoanele care au pensii mai mari de 7.000 lei/lună vor primi diferențele rezultate în urma recalculării în prima jumătate a anului viitor, pentru acest lucru urmând a fi înaintată o propunere de prorogare a termenului de recalculare și de punere în plată până în luna iunie 2018.

  O parte dintre pensionarii cărora nu li s-a putut recalcula pensia până în prezent au lucrat înainte de 1990 în structuri care s-au desființat, cum ar fi Departamentul Securității Statului, motiv pentru care au fost întâmpinate dificultăți în a face dovada drepturilor avute.

  Precizez, de asemenea, că persoanele care au ieșit la pensie în perioada august-septembrie 2017 își vor primi primele pensii în luna decembrie.

  Peste 1000 de subofițeri, maiștri militari și agenți, avansați în corpul ofițerilor

  O altă informație importantă privește avansarea în grad a angajaților care au câștigat concursurile pentru trecerea în corpul ofițerilor în această toamnă.
  Obiectivul nostru este ca de 1 decembrie 2017, cu ocazia Zilei Naționale a României, să fie avansați în corpul ofițerilor cei peste 1.300 de agenți de poliție, subofițeri de jandarmi și de pompieri care au promovat examenul.
  Până în această dimineață, au fost emise peste 1.100 de Ordine de ministru pentru acordarea gradului de ofițer, iar această activitate continuă cu prioritate.

 52. Doresc sa stiu daca eu care primesc pensie de urmas de pe urma sotului decedat la data de 02.01.1997, beneficiez de recalcularea pensiei conf.Ord.de urgenta a Guvernului nr.82/2006, pentru recunoasterea meritelor militare.

  • Stimata doamna va rugam sa va adresati Casei de pensii sectoriale a MAN .Acesta este site-ul Asociatie Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Ministerul Afacerilor Interne !

 53. Eu, Cristea Elena, pensionara de urmas, fac precizarea ca inca nu am depus inca nici o cerere la casa de pensii a M.Ap.N. Astept un raspuns urgent.

  • Stimata doamna va rugam sa va adresati Casei de pensii sectoriale a MAN .Acesta este site-ul Asociatie Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Ministerul Afacerilor Interne !

 54. Comisar şef de poliţie Monica Dajbog – Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne
  Pensii recalculate pentru 16.000 de pensionari din M.A.I.(un titlu care nu corespunde mesajului transmis ….n.m)
  „O altă măsură luată la nivelul MAI, se referă la faptul că din decembrie se vor plăti diferențele de bani rezultate în urma recalculării pensiilor pentru angajații MAI care au ieșit la pensie înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat.
  La acest moment procesul de recalculare a pensiilor din MAI este finalizat în proporție de 80%, în luna decembrie urmând să primească diferențele rezultate în urma recalculării aproape 16.000 de pensionari.
  Plățile vor fi acordate începând cu pensiile cele mai mici, procesul urmând să continue în ordinea crescătoare a acestora. Cei aproximativ 16.000 de pensionari care vor primi aceste diferențe rezultate în urma recalculării au pensii cuprinse între 540 de lei și aproximativ 7.000 de lei.
  Persoanele care au pensii mai mari de 7.000 lei/lună vor primi diferențele rezultate în urma recalculării în prima jumătate a anului viitor, pentru acest lucru urmând a fi înaintată o propunere de prorogare a termenului de recalculare și de punere în plată până în luna iunie 2018.
  O parte dintre pensionarii cărora nu li s-a putut recalcula pensia până în prezent au lucrat înainte de 1990 în structuri care s-au desființat, cum ar fi Departamentul Securității Statului, motiv pentru care au fost întâmpinate dificultăți în a face dovada drepturilor avute.Precizez, de asemenea, că persoanele care au ieșit la pensie în perioada august-septembrie 2017 își vor primi primele pensii în luna decembrie.”
  Bursa .ro
  Ca răspuns la solicitările Ziarului BURSA privind situaţia pensiilor de serviciu, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ne-a transmis: „La nivelul MAI, vă informăm că numărul total de titulari ai pensiilor de serviciu aflaţi în plată, la nivelul Casei de Pensii sectoriale a MAI, este de 62.744 (pensionari titulari din MAI şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor – ANP) la care se adaugă 14.831 pensii de urmaşi.
  Bugetul pe primele şase luni pentru calculul pensiei este de circa 1.590.000.000 lei şi reprezintă 14,6% din bugetul MAI pe 2017.
  Plăţile efectuate de Casa de Pensii a MAI pentru contribuţii, drepturi de pensie şi indemnizaţii sunt finanţate din bugetul de stat.
  Casa de pensii a MAI plăteşte pensii titularilor, urmaşilor şi pensionarilor din sistemul de penitenciare (ANP), astfel:
  – titulari din MAI – 56.946;
  – titulari din ANP – 5.798;
  – pensii de urmaşi – 14.831;
  – Total pensii – 77.575.
  Nu era mai simplu de preluat cifrele comunicate de insasi CPS a MAI? La nivel de 01.01.2016 CPS a MAI avea in plata 64.988 de pensii (sursa http://www.ziare.com/pensii/pensionari/criza-de-personal-la-mai-pensionari-in-masa-datorita-banilor-primiti-1411092 ), iar la nivel de luna iulie 2017 ( sursa http://www.bursa.ro/anul-acesta-buget-de-7-2-miliarde-de-lei-pentru-pensiile-speciale-328726&s=print&sr=articol&id_articol=328726.html ) plătea pensii titularilor, urmaşilor şi pensionarilor din sistemul de penitenciare (ANP), astfel:
  – titulari din MAI – 56.946;
  – titulari din ANP – 5.798;
  – pensii de urmaşi – 14.831;
  Total pensii – 77.575.

 55. deci peniisi in armata de 540 . asa ca civilii care nu au lucratli se ingheta pensia de ajutoare socilae majorate si astora li se aplica oug 59 si le ingheata pensia pe veci , rusine

 56. In urma acestui comunicat ne punem intrebarea ,, Cat de serioasa este aceasta institutie si acest minister?”. Ne-au promis in scris,semnat si stampilat ca ne vor da diferentele de bani in trimestrul 4 al acestui an! Am avut speranta ca se vor tine de cuvant, in situatia in care la rectificarea bugetara din septembrie, ministerului i-au fost alocate 1,2 miliarde lei.
  M.Ap.N. nu a primit nici un ban la rectificare si a achitat toate restantele. S.R.I. si alte structuri la fel, doar M.A.I. nu a putut. Bun, a venit si a doua rectificare unde au primit 368 de miliane si nici acum nu pot sa-si achite restatele integral. Ne amana pe unii pentru anul urmator. Pai noi mai putem avea incredere ca ne mai vedem banii si la anul? Vor venii sa ne spuna ca nu mai pot sa ne mai dea banii ca au nu stiu ce probleme! Daca ne tot amana asa, poate ramanem fara ei! Acesti bani nu sunt niste pomeni PSD-iste, sunt banii nostri pe un an si jumatate, mai mult sau mai putin, de care noi nu am beneficiat la timpul potrivit. Ne amana acum pentru inca o jumatate de an si tot asa pana la sfantul astepta. Atunci imi pun inca o intrebare ,, Oare nu ar trebui noi cei ce vom fi amanati sa ne unim si sa-i actionam in judecata pentru nerespectarea termenelor de ei stabolite?” Voi ce ziceti dragi camarazi?

 57. Niste micinosi, ca la taraba. Adica trim. IV/2017 nu mai are trei luni si se va intinde pe noua luni, adica pana la 30 iunie 2018. „O parte dintre pensionarii cărora nu li s-a putut recalcula pensia până în prezent au lucrat înainte de 1990”, iar mincinosi, dar pentru recalcularea pe L 263 de unde au avut date sa stabileasca punctajul? Se pare ca stau prost la mate si nu prea le ies calculele. Rusine, in cine sa mai ai incredere, in conditiile in care cam ingheata apele tot mai des si la tot pasul!

 58. DOMNILOR VA DUC ASA USOR DE NAS?CUM SA VINA O LEGE 223 DIN 2015 SA RECALCULEZE O PENSIE MILITARA DIN 2001 SI SA O MICSOREZE DE LA 3599 LEI LA O PENSIE MILITARA DE 2100 LEI IAR DIFERENTA DE 1450 SA RAMANA IN PLATA.ADICA DUPA 42 ANI DE MUNCA,DIN CARE 35 DE ARMATA AM DEVENIT INTRETINUT.O ANOMALIE ROMANEASCA.MAI MULT ,DREPTURILE DE PENSIE MILITARA AU FOS CASTIGATE SI IN INSTANT IN 2015 PRI HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA.MAI MULT,PRIN RECALCLARE PENSI MEA DIN 2001 DE 6 570 435 LEI ,A FOST TRANSFORMATA IN PENSIE MILITARA DE 19OO LEI CAND REFORMA MONETARA A FOST FACUTA IN 2006 LUNA AUGUST.?!?!?!.MAI DORITI CEVA?VA DAU.

 59. DOMNULE BOSTINA,VAD CA RASPUNZI IMEDIAT.VAD CA SUNTAETI INGUST LA GANDIRE PENTRU UN CADRU MILITAR CU EXPERENTA CUM VA PRETINDETI.EU VORBESC DE CADRU LEGAL NU DIN BACALBASA.VA SALUT FARA RESPECT.

 60. A mai aflat cineva cand au de gand sa achite restantele in urma recalcularilor cei de la MAI,? Odata cu pensia pe 11 sau la Craciun? Chiar intre sarbatori?

 61. drepturile de pensie din sistemul public precum și alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 12 – 22 decembrie.
  drepturile restante de pensii precum și alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special se vor achita în întervalul 19 – 22 decembrie.
  drepturile veteranilor de război se vor achita în perioada 12 – 22 decembrie la domiciliul acestora.
  În cazul tuturor beneficiarilor care au fost avizați la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 28 decembrie, la ghișeele poștale.
  Referitor la drepturile achitate prin intermediul băncilor cu care Casa Naţională de Pensii Publice are încheiate convenţii, acestea vor fi încasate de la aceeaşi dată, respectiv 14 decembrie”, se arată într-un cominucat al Casei Naționale de Pensii.
  https://www.libertatea.ro/stiri/pensiile-se-dau-mai-devreme-decembrie-calendarul-vizitelor-de-la-postas-2064383

 62. Cine este responsabil in momentul de fata pentru faptul ca nu mea fost recalculata pensia ,desi am trimis cererea in mai 2016 pensionar din 2004

 63. Domnule Ionescu Giorgica, ce ati postat dumneavoastra este comunicatul Casei Nationale de Pensii ,insa noi (parte) apartinem de Casa Sectoriala de Pensii a MAI.Asa ca asteptam comunicatul din partea lor. Dar ei nu au mai trimis vreun comunicat din 2014.

 64. În ședința de Guvern de astăzi s-au aprobat unele măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2018. În esență, din perspectiva #MAI sunt importante următoarele:
  1. menținerea majorării de 75% din solda de funcție/salariul de funcție pentru activitatea desfăşurată de personalul militar, polițiştii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare şi personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică şi securitate națională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează;
  2. prorogarea cu 6 luni a termenului prevăzut pentru recalcularea pensiilor militare de stat;
  Menționăm că procesul de recalculare a fost realizat în procent de 80%. Primele diferențe rezultate din recalculare vor fi plătite începând cu 8 decembrie 2017. Este vorba de pensionarii care au pensii cu o valoare brută situată până în 7.000 lei/lună, în total 16.729 de pensionari care vor primi diferențele în zilele următoare.
  Pentru cei cu pensii a căror valoare depășește suma de 7.000 lei/lună, diferențele din recalculare vor fi achitate în prima jumătate a anului 2018.
  3. menținerea valorii fixe a punctului-amendă pentru amenzile contravenționale prevăzute de OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în cursul anului 2018, la cuantumul din prezent, respectiv 145 de lei.
  4. exceptarea MAI de la interdicția achiziției de autoturisme, din venituri proprii ale instituției și unităților subordonate;
  5. exceptarea instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale de la obligația de a reduce cu 10% cheltuielile cu bunurile și serviciile aferente întreținerii și funcționării instituției.
  #noutati

  • ,,Pentru cei cu pensii a căror valoare depășește suma de 7.000 lei/lună, diferențele din recalculare vor fi achitate în prima jumătate a anului 2018.,, BAZA LEGALA?

 65. Da, astazi 08.12.2017 au intrat pensiile cu restante ptr. cei cu pensii mai mici decat 7.000 lei brut/ luna si fara restante pentru ceilalti!

 66. Eu am pensia sub 7000 si nu am primit diferentele rezultate in urma recalcularii . Stie cineva daca urmeaza alte plati luna asta ?

 67. Comisar şef de poliţie Monica Dajbog – Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne
  ,, Plățile vor fi acordate începând cu pensiile cele mai mici, procesul urmând să continue în ordinea crescătoare a acestora,,.

 68. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă seara că vineri, peste 16.000 de pensionari ai MAI, cu venituri cuprinse între 5.400 şi 7.000 lei, au primit diferenţele de bani ca urmare a recalculării pensiilor.

  „Suntem în 9 decembrie. Ieri s-au făcut virări pe carduri către 16.700 de pensionari.

  Pentru noi, lucrul acesta este îmbucurător, pentru că, în ultima vreme a existat o foarte mare preocupare și toate structurile Ministerului care au atribuții au contribuit să atingem un procent satisfacator de recalculare a pensiilor.

  Așa cum am anunțat, am preferat să dăm în plată aceste diferențe către cei care au pensie între 5.400 și 7.000 de lei, urmând ca în perioada următoare, de la 1 ianuarie – pentru că vorbim și de o prorogare a termenului cu șase luni de zile – să achităm integral diferenșele pe care datorăm tuturor categoriilor de pensionari care beneficiază”, a declarat ministrul Afacerilor Interne la Rtv.
  Sperante…..

 69. Cred ca este o gresala, cei cu venturi sub 5.400 , ce se intampla cu acstia?. In conferinta de presa, purtatoarea de minciuni spunea ca pensiile cuprinse intre 540 si 7000 vor primii diferentele, cine geseste si cine minte?

 70. Art. 21. — (1) Termenele prevăzute la art. 109 alin. (3) şi art. 110 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă cu 6 luni.

  (2) Eventualele sume cuvenite ca urmare a procesului de recalculare a pensiilor potrivit art. 109 alin. (1) şi art. 110 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, ce reprezintă diferenţe de pensie de la data intrării în vigoare a acestei legi şi până la punerea în plată a pensiilor recalculate, se acordă până la 30 iunie 2018, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie.Extras din OUG Nr.90/2017.

 71. DOAMNE ,AM TRAIT SA O VAD SI PE ASTA.CEI CARE AU PENSII MARI IN BAZA LEGI 223 DIN 2O15 LI SE VDA DIFERENTELE.E NORMAL SI E FOARTE BINE.ACUM DRAGA ASOCIATIEDIN CARE FAC PARTE DIN NOIEMBRIE 2001,TE ROG SA MA LAMURESTI SI PE MINE CAND AM GRESIT:CAND M-AM NASCUT,CAND M-AU LUAT IN ARMATA SA SERVESC PATRIA,CAND LA SCOALA REGIMENTALA DE POMPIERI SALONTA AM DORMIT CU PUSCA SUB CAP ,CA AU INTRAT RUSI IN CEHOSLOVACIA,CAND AM PARTICIPAT IN MAI 1970 CU SCOALA MILTARA LA INUNDATIILE DE LA SATU MARE, CAND AM PARTICIPAT LA INUNDATIILE MARI DIN 1975,CAND AM PARTICIPA CU UN PLUTON DE POMPIRI LA DEZAFECTATREA URMARILOR CUTREMURULUI DIN BUCURESTI DE UNDE AM UN PUI DE DIABET,IN URMA SERVICIULUI FACUT IN MAI DE 34 ANI SI 8 ANI IN SERVICIU CIVIL,CAND AM LUCRA IN FUNCTII OPERATIVE 34 DE ANI INTR-O SUBUNITATE DE POMPIERI SAU CA AM AVUT PREA MARE INCREDERE IN DUMNEVOASTRA CE CU GRADE SUPERIOARE CA O SA NE APARATI DREPTURILE???????????????.PE SCURT,IN IUNIE 2017 PENSIE MILITARA CASTIGATA PRIN LEGE 3599 LEI,PRIN RECALCULARE IN IUNIE 2017 PENSIE MILITARA 21OO IAR RESTUL IN PLATA.SUBORDONATI DE AI MEI IESITI LA PENSIE IN 2016 SI 2017 CU LEGEA 223 AU PENSI MILITARE INTRE 43OO SI 48OO LEILDE OFITERI NU MAI VORBESC.SI ACUM UN RASPUNS-SUNT PROST,SUNT NEBUN,SUNT IDIOT????????????????????CE ZICETI.LAMURITIMA.

  • NIMENI NU MI-A RASPUNS LA CELE SCRISE DE MINE.AM PRIMIT IN IUNIE 2017 O DECIZIE CU RECALCULAREA PENSIEI,AU INJUMATATITO ,LUND DREPTURILE CASTIGATE.ANUL ACESTA TOT IN IUNIE AM PRIMIT O DECIZIE CU ACTUALIZAREA PENSIEI,UNDE S-A ADAGAT LA FUNCTIE CEI 15 % ,PLUS 5% A IESIT O PENSIE CU 100 DE LAI MAI MARE.FRUMUSETEA PROSTIEI ACUM INCEPE.IN BAZA ACELORASI LEGI IMI LASA PENSIA MILITARA AVUTA IN IUNIE 2017.DE CE ATATA MIZERIE.ACTALIZAREA TREBUIA SA IN CEAPA CU SOLDA DE FUNCTIE.CARAGIALE AR RADE SI CU CURU,MAI PE ROMANESTE.CAT DE PROST POTI SA FII SA FACI SI SA APLICI ASEMENEA LEGI.CU SCARBA VA SALUT.

 72. MAI n-are bani pentru achitarea diferentelor ca urmare a procesului de recalculare a pensiilor militare, cat despre actualizare ….la anul si la multi ani!!

 73. An aceeasi situatie sant si eu.La telefon nu raspunde nimeni.Decizia am prmit-o an iulie pentru plata restantelor an trimetrul 4 dar a fost pacaleala.Habar nu am cand si cum voi primii banii. Vai de ministerul nostru.

 74. Va provoc la un raspuns sincer,Am optat pentru cea mai avantajoasa pensie,cea de urmas MAI de 871 lei fata de a mea de 756 lei.Pensie obtinuta in 01 -03 – 2015 -vechimea in munca 32 ani in sistemul public de pensii.Este corect sa nu mi se mai actualizeze pensia?Peste 2 ani ajung la pensia minim garantata!!Asa pensie avantajoasa ,curat ghinion! Tocmai am mai beneficiat si de recalcularea pensiei partial anticipata de la 01 -06 2011!!!

 75. Sunt pensionar militar MAI (politie). Pentru noi se face actualizare pensii, si daca da , trebuie depusa cerere la Casa pensii MAI? Exista model de cerere in acest sens?

 76. Le urez angajatilor din Casa sectoriala de Pensii a MAI in frunte cu Directorul acesteia, Sarbatori ca ale mele. Fara Decizie, fara bani de Sarbatori.

 77. OUG nr.90/2017 prelungește recalcularea pensiilor militare, dar nu dă dreptul Caselor Sectoriale să nu actualizeze pensiile militare deja calculate/recalculate până la 01 07 2017 si nici sa nu achite diferentele ca urmare a procesului de recalculare pana la 31.12.2017, conf.art.67 din Legea bugetului de stat. Trimestrul IV se apropie de final!

 78. Deci, ca o concluzie de sfârșit de an și de drum prin HĂȚIȘUL legilor privind pensiile MAI, vine și lipsa oricărei speranțe.Am ajuns să o vedem și pe asta:pensionarii MAI lipsiți de drepturile cuvenite.Nu sunt bani pentru toți pensionarii.Se așteaptă ca unii să moară pentru ca alții să poată primi drepturile cuvenite legal.Este trist, foarte trist !

 79. sunt pensionat pe caz de boala din anul 2004 nu am facut cerere de recalculare a pensiei mai pot face ori astept recalcularea din oficiu

  • In cazul in care nu s-a depus cerere de recalculare in termenul legal (30 iunie 2016 ) ,recalcularea se face din oficiu .

  • In cazul in care nu s-a depus cerere de recalculare in termenul legal (30 iunie 2016 ) ,recalcularea se face din oficiu .

 80. Este lipsa totala de transparenta si se trage de timp in limita legii, chiar mai mult. Suma achitata in dec 2017 reprezinta putin mai mult de 1/2 din cat aveam dreptul. Fara nici o explicatie. Am inteles fbine sist de calcul incat sa fi putut a-mi calcula di ferenta totala ce mi se cuvenea in urma recalcularii conf Lg 223/2015

 81. Vesti f. bune, pensionarii MAI, cu venituri mai mari de 7.000 lei, au primit diferenţele de bani ca urmare a recalculării pensiilor conf.L 223/2015.Sa fie de bine la toata lumea!!

 82. Da, asa este, se confirma vestea f. buna, astazi a intrat in cont intreaga suma restanta de la recalculare. Doamne ajuta sa-i primeasca toti cat mai repede!

  • Chiar daca nu ati facut cerere ,conform legii recalcularea se face din oficiu .Daca nu sunteti de acord cu decizia ,va puteti adresa in scris,in termenul legal, Comisiei de contestatii iar apoi instantei de judecata.

 83. Despre cei ce au ieșit in Decembrie 2017, ce se aude ?!!
  Mai exact despre aplicarea art. 28 din L223/2015 , indexarea cu 10% a bazei de calcul ?!!

 84. pe este scrisa si cevramane in plata ,dar decizia mea de pensie ramanand i plata pensia,deoarece cea recalculata este mai mica , apare suma in plata stipulata cu litere mai pronuntate este putin mai mare decat cea pe care o incasam pe card mereu ,sa inteleg ca astept diferentele , diferenta ar fi cam de 159 r .pe deciziaprimita in iulie 2017 . stie cineva ca cei de la casa nu rasp la telefon

 85. repet pe decizia mea primita in iulie 2017 este stipulata o suma dupa recalculare care nu corespunde cu cea de pe card mai mare adica este cu 159ma imare .deoarece ramanad in plata vechea pensie ,deoarece dupa recalculare este mut mai mica .dar aceasta suma nu am primit-o niciodata pana acum ,nu stiu ce reprezinta

  • Stimata doamna ,suma din decizie reprezinta pensia bruta . Pe card intra suma neta ,adica suma care ramane dupa scaderea impozitului ,si a altor retineri (daca aveti si alte retineri ).Va rog sa aveti in vedere ca de la 01 01 2018 impozitul calculat la suma ce depaseste 2000 lei a devenit 10 % . Impozitul fiind mai mic ,normal ca pe card a intrat o suma mai mare decat in decembrie 2017 . Sper ca v-am fost de folos .

 86. Bună seara !
  Ce măsuri se pot lua pt neaplicarea art.28 din L 223/2015, cel cu actualizarea cu 10% a bazei de calcul la ieșirea la pensie ?!

 87. Bună seara !
  Ce știți despre aplicarea art. 28 din L 223/2015, de ce nu se aplică si ce măsuri ați luat să-i ajutați pe noii membri ?!!

 88. sunt unii angajati lla casa sectoriala a m/ap/n/fara pregatirea necesara care sint pusi sa ne gestioneze si menegerieze pensiile si necunoscind legile fac numai prostii. La uultimma recalculare privind grupa de munca am primit inca 5 ani vechime cu specificatia ca primesc diferenta incepnd cu data de 01.03.2016.dar nici pina acum nu am primit nimic.Am aceiasi pensie din 01.01.2016, iar cu puncul de pensie care se marea de la 01.01.2017 a fost o pacaleala.

 89. Buna seara va rog sa mi spuneti cam cat dureaza decizia..
  Am depus dosar cam pe la mijlocul lunii august. Nu am primit nimic pana acum. Multumesc!

 90. la ultima recalcularea cu grupele a reiesit un plus de 5 ani vechime,si, desi in decizie scrie ca primesc drepturile incepind cu 01.03.2016 nu am primit nimic nici pina acum. Mai mult pensia sa diminuat. Inca o neregula este ca la iesirea la pensie in 2001 am fost penalizat cu 18 la suta pt. ca nu am avut virsta legala. sunt 8 ani de cind am implinit virsta legala dar nu am primit nimic. poate cineva sa spuna ce se intimpla….

 91. Domnule Derscanu, multumesc pentru raspuns dar aceste nereguli le-am comunicat anul trecut 2ol7 la sfirsitul lunii iulie dar nu am primit nici un rasapuns pina in prezent. Am fost si la centrul militar sa ma lamureasca ce se intimpla,dar nu ma putut lamuri.cred ca nu vor sa ma ia in serios. Ce pot sa mai fac.

 92. Alo, dragi tovarasi si prieteni, suntem in 20 ale lui februarie si nu am primit nici acum cuponul de pensie de pe luna ianuarie 2018.
  Asociatia ANCMRR -MAI are ca obiect principal de activitate doar strangerea de cotizatii de membru , nu e asa ?? ca doar despre drepturile pensionarilor MAI nu este absolut nici o fapta vizibila. SA TRAITI BINEEE !!!

  • Va precizez ca problemele de expeditie ale taloanelor de pensii apartin strict de Casa sectoriala de pensii
   Pentru informarea dvs Casa nu a definitivat contractul de distributie ,care se incheie la inceputul fiecarui an !
   ANCMRR din MAI nu poate interveni in problemele interne de organizare ale Casei .Pentru cunoasterea atributiilor ANCMRR va rog sa consultati statutul asociatiei .

 93. OMAI 31-2016, are la anexa 2 , procedura de actualizare a pensiilor militare.
  ANEXA 2
  PROCEDURA
  de actualizare a pensiilor militare de stat
  ART. 1
  Actualizarea pensiilor militare de stat prevăzută la art. 60 alin. (1)
  din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi
  completările ulterioare, se realizează de către casele de pensii sectoriale,
  de regulă din oficiu, pe baza informaţiilor din bazele de date proprii, fără
  a fi emise decizii în acest sens, conform prevederilor din anexa nr. 1 la
  ordin şi prevederilor legale în vigoare la data prevăzută de lege la data
  actualizării pensiilor.
  ART. 2
  În cazul pensionarilor militari proveniţi din alte state, potrivit
  acordurilor încheiate în acest sens, cuantumul pensiilor aflate în plată se
  actualizează pe baza elementelor asimilate/echivalate de către Ministerul
  Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice la data
  preluării în sistemul pensiilor militare de stat.
  Onor , guvernantii ne mint din obisnuinta , cu vorbe de paradeala .

 94. Intrebare,
  Daca mai este de actualitate sa facem cereri pt o marire de !5% . Marire care se faca numai la cecere .
  Am inteles ca marirea se referea la jandarmi , penitenciare nu si la politisti. ?
  Multumesc pt. ajutor.
  Daca se mai poate face , intrebare, exista vreun model ?

 95. Casa de pensii MAI a publicat un comunicat in care stabileste ca actualizarea pensiei se aplica militarilor dar si celor cu grade profesionale respectiv politistilor, iar cei pensionati inainte de 2011 trebuie sa faca cerere si sa aleaga intre actualizare si rata inflatiei de 5,2%Eu ma intreb daca cererile pe care le-am facut in august 2017 sunt valabile .Rog reprezentanii asociatiei sa se documenteze si sa explice pensionarilor chestiunile legate de ultimul Comunicat al Casei de Pensii

 96. Am analizat acest comunicat al Casei de Pensii, recunosc ca mi-a luat ceva timp sa-l inteleg, am priceput urmatoarele…se recalculeaza pensiile pentru cei care au iesit la pensie pana la data de 30.06.2017, (cu excepția celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016).
  Pe scurt asta inseamna ca se recalculeaza pensiile pentru militarii /politistii care au iesit la pensie in perioada 01.01.2016 – 30.06.2017
  Preconizez o noua recalculare avand in vedere publicarea in MOF si intrarea in curand in vigoare a Legii nr. 194/2018.

 97. Deci pina la urma, politistilor pensionati inainte de 2016 , li se vor calcula si lor pensiile? dace se maresc soldele la 01.10.2017?

 98. Cine este baiat destept se poate face cu pensie mare. In urma acestei majorari din 30.06.2017, se pot cere in instanta urmatoarele:
  – actualizare solda de grad,
  – actualizare gradatii de vechime,
  – actualizare solda de comanda,
  – indexare , majorare, pe 2016,
  – actualizare sporuri, inclusiv spor pentru continuitatea conducerii de acasa ( care a fost acordat in 2017) si spor pentru lucrari de exceptie ( Oscar).
  Se pot cere toate aceste lucruri daca la momentul alegerii celor 6 luni, detineai functia la maxim, pentru gradul respectiv, chiar daca multe sporuri au aparut ulterior.
  Stiu ca voi fi apostrofat, dar in momentul de fata nu exista nici o lege care sa spuna ca daca nu ai avut un anumit spor la trecerea in rezerva sau perioada celor 6 luni alese . nu este luat in calcul, din contra exista art.109 din Legea 223/2015, care spune ca se aplica prevederile legale existente la data recalcularii, actualizarii. Succes.

 99. Buna seara. Va rog frumos sa imi spuneti daca beneficiez de actualizarea pensiei in conditiile in care m-am pensionat in decembrie 2008.
  Vechime totala in MAPN – 20 ani si 8 ani in MAI
  Trebuie sa fac cerere pentru actualizare conform ultimelor reglementari?

 100. Sunt pensionar MAI,din 1 august 2016.Am vechime de serviciu 11 ani 4 luni si 10 zile.Vechime cumulata am 15 ani 10 luni si 10 zile. Am avut functia de plutonier major.Pensia a fost de 548 lei,majorata la 577 lei ( din ianuarie 2017). In decizie imi scrie ca imi va fi emis un buletin de calcul,conform Legii 263/2010,ce imi va fi transmis la domiciliu.Nu am primit nimic.Am facut adrese,memorii la Casa de Pensii a MAI. Nu am primit nimic.Ce si cum ii actionez in instanta,pe Contencios,fiindca ,consider ca am fost dezavantajat. Din ianuarie 2019,am si pensie de limita de virsta (de 9 ani 1 luna 7 zile),adica 360 lei.Stagiu total de cotizare am 24 ani 11 luni 17 zile. Multumesc anticipat pentru raspuns. rog raspuns pe email. cu stima,

 101. Cunoaste cineva sigur, daca au fost marite pana acum soldele de grad la cei activi fata de cuantumurile date in legea 153? Din 2017, de cand a aparut legea s-a marit de 2 ori salariul minim,la 1 ianuarie 2018 si 2019 Solda de grad la activi s-a marit? Daca nu, atunci nu are rost sa mai credem ca noua o sa ne mai dea ceva. Numai minciuni ne spun.Daca erau corecti dadeau imediat o OUG.Ce era mare lucru? Dar nu vor. Ei vor sa traga de timp pana la urmatoarea intalnire cu sindicalistii si cu asociatiile, cand iarasi vor promite minciuni si tot asa. De ce fac ei asa? Fiindca pot si ne cred prosti, deoarece nu poate sa-i impiedice nimeni. Raportul dintre salariul minim și solda de grad este constant, fiind cel dat de valorile pentru solda de grad din Anexa VI a L 153/2017 și 1450 lei la data de 30 06 2017, indiferent cât crește ulterior salariul minim.
  Ordonanțele 59/2017 și 114/2018 nu blochează actualizarea cuantumului compus al soldei de funcție până la minimul de 1667,5 lei, ca urmare a actualizării conform L 152/2017. Nu spune OUG 56/august 2017 că solda de funcție, în cuantum compus, conform art. 5 din OUG nr.1/2010, nu mai mică de 1450 lei, se majorează cu 15%?

 102. DOMNU VASILE,NU VA MAI CONSUMATI DEGEABA NERVI,NE CONDUC NISTE VAGABONTI,IAR ORG.NOASTRE DE CONDUCERE SUNT TIMORATE SI MULTUMITE CU CE AU,INDIFERENT DE GRAD.S-AU MARI SOLDELE LE CEI ACTIVI CU 012.01 IAN.2019.PRIN ORDONANTA AU ANULT PREVEDERILE LEGI 223 SI NI SE ACORDA NUMAI INFLATIA.1,3%.UITATIVA MAI SUS CA AM CATEVA INTERVENTII LA CARE NU A RASPUNS NIMENI.AM 42 DE ANI DE MUNCA ,34 DE ARMATA ,SI AM PENSIA MILITARA CAT O FEMEIE DE SERVICIU DIN PRIMARIE,CELE DE LA PARLAMENT STAU BINE,AU 4800 LEI.MII GREATA.

 103. cf. legii 263/2010,at.49,legii 223/2015,art.3(6) lit h-i,ord.123/2015,art.4 alin.1,o.ug 57/2015,art.25,alin.1,pensia de invaliditate constitue vechime in munca si ar trebui adaugata la vechime.Desi am scris la C.P.S. B aspunsul care mi-a venit este contrar a ceea ce v-am sris mai sus .Cum pot rezolva situatia?MULTUMESC ANTICIPAT.

 104. Cine are nevoie de model de cerere de revizuire pensie sa ma contacteze pe email, ii stau la dispozitie cu model de cerere.

 105. Domnilor colegi pensionari politisti, nu mai sperati, deoarece doamna secretar de scoala actual ministru, indeplineste ordinele sefului ei, care este supa rat pe politie ca nu l-a tras de maneca sa-i spuna ca este interceptat si urmarit. Asa ca nu mai asteptam marir la pensiile noastre.

 106. OARE DACA DUMNEAVOASTRA VI S-AR APLICA UN ASEMENEA CALCUL CU EXPLICATII , V-AR CONVENI ?? SALARIATI ACTIVI NU VETI FI O VESNICIE, CA MIINE VETI FI PENSIONARI.
  ANGAJATII C.S.P. A M.A.I. , SE COMPORTA CA DUSMANII REZERVISTILOR.
  In baza de calcul de la art. 28 nu este prevăzut decât media soldelor realizate la funcția de bază excluzînd contribuția la pensia suplimentară, iar la art. 30 – plafonarea se referă doar la elementele enumerate la art.28 care compun baza de calcul.
  Pensia militară este guvernată de existența și concurența a 3 legi separate și distincte:
  – Legea 223/2015;
  – Decretul 141/1967 privind pensia suplimentară;
  – Legea 80/1995 privind plata cuantumului O.M.M.
  Astfel :Legea 223/2015, actualizată și completată
  Art. 63. -(1) Pensia suplimentară se stabilește de către organele și cu procedura prevăzute pentru pensia militară de stat.
  (2) Pensia suplimentară se plătește deosebit de pensia militară de stat, indiferent de cuantumul acesteia din urmă.(NEABROGAT)
  (3) Dispozițiile privind cumulul, precum și cele referitoare la recalcularea pensiei, pierderea dreptului de pensie sau suspendarea plății acesteia, prevăzute pentru pensiile militare de stat, se aplică, în mod corespunzător, și la pensiile suplimentare.
  TITLUL III
  Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare
  Articolul 11 (3)Pensionarii militari decorati cu ordinul „Meritul Militar” clasele a III-a, a II-a si I beneficiaza de un spor de 10%, 15% si, respectiv, 20% al cuantumului pensiei(NEABROGAT)

 107. As avea si eu o intrebare de ce am primit decizia cu meritul militar calculat si bani nu ce se poate rezolva va multumesc

 108. Eu nu inteleg acea prevedere care se refera la faptul ca solda la calcularea pensiei sa nu depaseasca solda din ultima luna de activitate . Cred ca cei care fac legile sunt foarte superficiali si nu analizeaza toate situatiile ! Atunci cum explicati urmatoarea situatie :ultima luna de activitate este in anul 1998 si recalcularea in 2018 . Cum pot fi comparate soldele in aceasta situattie , cum cea din 2018 sa nu o depaseasca pe cea din 1998 ? In anumite situatii Legea 223/2015 introducea mari inechitati si nedreptati intre pensionarii militari .Poate fi aplicata aceasta norma legala daca cei 2 ani coincid (adica ultima luna de activitate si calcularea pensiei ). Nici asa nu este drept ,deoarece de ex. poate o persoana are multi ani de activitate in gr.1 de munca . Pai de ce legiuitor smecher si hot produci un nedrept EGALITARISM ? Poate acea munca in conditii grele a dus la scurtarea vieii militarului . Este drept?

 109. Vă cerem scuze! Nu a fost rea-intenție. Sistemul nu aprobă automat mesajele înainte să le citim, iar acest lucru lasă impresia de cenzură. V-am aprobat comentariile și de acum va fi aprobare automată pentru dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.