În ziua de 19 octombrie 2017 a avut loc întâlnirea lunară a membrilor Sucursalei Câmpulung a filialei Argeș a Asociației. Cu acest prilej, domnul profesor Costin Peligrad – directorul Mausoleului Mateiaș (ridicat pentru comemorarea eroilor din Primul Război Mondial) a vorbit celor prezenți despre semnificația zilei de 25 Octombrie – Ziua Armatei Române. Patriotism, abnegație, dârzenie, hotărâre, au fost sentimentele care i-au caracterizat pe ostașii români care și-au dat viața pentru eliberarea ultimelor localități de pământ românesc, respectiv Carei și Satu Mare.

În continuare, membrii sucursalei au făcut o vizită la Detașamentul Câmpulung din cadrul I.S.U al Judetului Argeș, unde au fost întâmpinați de domnul maior Cristian Bărbulescu – comandantul subunității, care le-a vorbit oaspeților despre misiunile pompierilor, dotarea acestora și cele mai importante cazuri rezolvate. Apogeul vizitei l-a constituit prezentarea mijloacelor de intervenție și descarcerare aflate în dotarea subunității. Această activitate a fost posibilă și datorită camarazilor nostri, membri ai Sucursalei Câmpulung, respectiv colonel (rz.) Ion Popa, fost inspector șef la I.S.U. Argeș și lt.colonel (rz.) Grigoraș Bălălău – fost comandant de detașament la aceeași subunitate, cărora oaspeții le-au adresat cuvinte de mulțumire și apreciere.

One thought on “Lecție de patriotism

  1. Felicitari domnului Col. {rez} Malea Gheorghe Presedintele Sucursalei C-lung Muscel ,care luna de luna organizeaza asemenea activitati cu membrii Sucursalei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.