Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Națiunilor Unite în Europa și Ziua Uniunii Europene au fost marcate de rezerviștii M.A.I. din Bihor prin participarea la evenimentele organizare cu această ocazie.

Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, salutarea Drapelului de luptă și a Gărzii de onoare, intonarea Imnului Oficial al Europei și a Imnului Național al României, după care a urmat ceremonialul militar religios desfășurat conform tradiției la Statuia Ostașului Român din Parcul 1 Decembrie, oficiat de preoții din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională din Garnizoana Oradea.

Tradiționalele alocuțiuni au fost rostite de prefectul Ioan Mihaiu și de istoricul Mircea Brie, care au reamintit celor prezenți semnificația celor trei momente istorice de o profundă încărcătură națională și europeană.

Participanții au urmărit apoi un frumos moment artistic, susținut de corul Liceului de Arte din Oradea.

Așa după cum se poate observa și din imaginile alăturate, reprezentanții rezerviștilor M.A.I. au depus alături de celelalte instituții o frumoasă coroană de flori la Statuia Ostașului Român din Parcul 1 Decembrie.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Detașamentului de onoare și onorul Muzicii militare.

Rezerviștii M.A.I., participanți într-un număr semnificativ, au onorat acest eveniment aniversar și prin participarea la o masă festivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.